vestnik

(S TRIBUNE) Prinesi jih

Ines Baler, 5. 1. 2024
Profimedia
Leto niti malo ne bo skoparilo s športnimi dogodki. Ne na evropski ne na svetovni sceni.
Šport

Leto niti malo ne bo skoparilo s športnimi dogodki.

Začetki leta so pogosto povezani s pregovori in zaobljubami. Eden od rekov pravi, da se po prvem dnevu pozna vse leto. In leto 2024 se je za slovenski šport začelo sanjsko. Smučarski skakalec Anže Lanišek je 1. januarja dobil drugo preizkušnjo na novoletni turneji štirih skakalnic v Garmisch Partenkirchnu, njegova kolegica Nika Prevc pa je v Oberstdorfu osvojila prvič izvedeno turnejo dveh večerov. 

Športni navdušenci si lahko le želijo takšnega nadaljevanja. Leto niti malo ne bo skoparilo s športnimi dogodki. Ne na evropski ne na svetovni sceni. Že čez nekaj dni se bo tudi z udeležbo Slovenije v Nemčiji začelo evropsko prvenstvo v rokometu za moške. V to državo bodo oči uprte tudi poleti, od sredine junija do julija, saj bodo v več mestih na delu najboljše evropske nogometne reprezentance. Prvi športni vrhunec leta bo tudi priložnost, da svojo čast branijo slovenski fantje. In to pred številnimi rojaki na tribunah. Za vsako od treh tekem Slovenije v skupinskem delu prvenstva je za slovenske navijače na voljo deset tisoč vstopnic, oddanih pa je bilo kar 334 tisoč zahtevkov. O prejemnikih dragocenega koščka papirja bo odločal žreb, kdo je imel pri tem srečo, bo znano do konca januarja. 

Po nogometni evforiji bo svet zajela še olimpijska. Poletne olimpijske igre v francoski prestolnici se bodo začele 26. julija in bodo trajale do 11. avgusta. Navijači seveda veliko pričakujejo od nastopov slovenskih športnikov in se nadejajo lepe bere medalj. Ne pozabimo, da bodo še vse do sredine marca na delu zimski športniki, tudi v Planici in Kranjski Gori, in ni vrag, da se ne bi veselili novih uspehov. Potem bo počasi že čas za najbolj znamenite kolesarske preizkušnje. Najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar je že napovedal nastop na dveh tritedenskih klasikah, »giru« v Italiji in »touru« v Franciji, prav tako zanimivo bo spremljati, kako se bo Primož Roglič znašel v dresu nove ekipe – Bore Hansgrohe. 

Potekajo še prvenstva v tujih ligah v različnih športih, vseskozi s svojimi predstavami navdušuje košarkarski zvezdnik Luka Dončić, že sredi januarja pa se bo začel prvi teniški turnir velike četverice v Avstraliji. 

Ne dovolite torej, da se vaše pesti ohladijo, priložnosti za navijanje bo na pretek. Zatorej leto 2024, prinesi jih. Zmage, kolajne, stopničke in pokale. 

s-tribune leto-2024