vestnik

(S TRIBUNE) Sestavljanje igralskega mozaika

Rok Šavel, 10. 6. 2023
Aleš Cipot
Nogometne zelenice po Evropi večinoma že samevajo, zato pa bo zdaj toliko bolj pestro v klubskih pisarnah.
Šport

Nogometne zelenice po Evropi večinoma že samevajo, zato pa bo zdaj toliko bolj pestro v klubskih pisarnah.

Pred soboško Muro, ki ima za sabo sezono za pozabo, so ključni dnevi, tedni in meseci sestavljanja novega igralskega mozaika. Črno-beli, ki so imeli prvega junija na plačilnem seznamu 42 igralcev – več profesionalnih pogodb z nogometaši so imeli v prvi ligi sklenjenih le še pri Celju in Mariboru –, bodo primorani hkrati racionalizirati poslovanje in sestaviti konkurenčno moštvo, kar bo vse prej kot lahka naloga. Zaradi nekaterih nepremišljenih potez v zadnjem letu se bo težko znebiti nekaterih posameznikov, ki v slačilnico prinašajo nemir, na igrišče pa nobene dodane vrednosti, poleg tega so še nepotrebno in veliko breme klubske blagajne.



Po drugi strani se bo treba okrepiti na skoraj vseh igralnih položajih, če nočemo še ene sezone brez Evrope. Najtežje bo gotovo v napadu, kjer bo športni direktor Denis Rajbar moral imeti zares srečno roko, da najde vsaj približno enakovredno zamenjavo za odličnega Mirlinda Dakuja. Sploh ob dejstvu, da Mura mošnjička gotovo ne bo želela na široko odpirati in bo ubrala prestopno politiko v smeri iskanja kakovostnih prostih igralcev in jemanja igralcev na posodo. V zraku je še zmeraj tudi morebiten odhod Kaia Cipota. Razveseljiva je vrnitev odličnega vezista Samsondina Oura, ki ima za seboj zelo spodobno sezono pri hitu spomladanskega dela prve lige Radomljah, kjer je igral kot posojeni igralec. Tokrat ga ne bi smeli izpustiti iz rok.

krvodajalska-akcija-črno-bejla-krf, osnovna-šola-2, oš2, nš-mura, dejan grabić
Jure Kljajić
Prihajajoča sezona bo prva, ki jo bo lahko strateg Dejan Grabić oddelal od začetka, z zelo pomembnimi pripravami vred.


Prihajajoča sezona bo prva, ki jo bo lahko strateg Dejan Grabić oddelal od začetka, z zelo pomembnimi pripravami vred. Nekdanji trener Brava je v Mursko Soboto prišel konec februarja kot dolgoročna izbira na vroči Murini klopi, a mu prvega cilja ni uspelo doseči. Mura je samo za točko oziroma celo zaradi premalo golov v gosteh v primerjavi z Domžalami ostala brez evropske vozovnice. Težko bi 43-letnemu strokovnjaku pripisali krivdo za ta neuspeh, a tokrat bo vse bolj neusmiljena soboška javnost njegovo delo strogo ocenjevala že od prvega sodniškega žvižga v sezoni 2023/24. Veliko bo seveda odvisno od tega, koliko želj na seznamu, ki ga je gotovo že oddal Rajbarju, bo lahko odkljukal. Za Murino upravo pa se tu skriva tudi morebitna past, v katero so se nedavno že ujeli z zdajšnjim balastom, ki ga imajo v klubu.

nogomet mura