vestnik

(S TRIBUNE) Tekma z veliko začetnico

Andrej Bedek, 2. 11. 2023
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad - Omonia, druga tekma.
Šport

Bil je odličen večer, poln čustev in prave športne igre.

Ogledal sem si četrtkovo zmagoslavje in napredovanje v naslednji krog evropskega tekmovanja soboških odbojkarjev v Zeleni dvorani v Puconcih. Ta je bila zasedena skoraj do zadnjega kotička, ambient je na trenutke zadišal kot na prizoriščih tekem, ko reprezentančni odbojkarski junaki lovijo kolajne na evropskih ali svetovnih prvenstvih. Primož Gider, nekakšna mravljica iz logistike čete trenerja Dejana Fujsa, mi je pred zlatim nizom, ki je odločal o napredovanju, rekel, tega pa res ne moremo izgubiti.


Še včasih pregovorno precej razborit trener Fujs je tokrat imenitno odvodil obe tekmi, točno je vedel, kdaj mora povzdigniti glas in kdaj stopiti »na zavoro«, da umiri svoje varovance. V dvorani se je med moštvom in navijači zgodila energija, kot ji že dolgo nisem bil priča na kateri od tekem pomurskega kluba. Zadišalo je po res že starih časih v Fazaneriji (le kje so ti časi), ko je nadarjeni Vid Suhadolnik z odličnimi servisi v zlatem nizu začel tlakovati pot do zmage nad Ciprčani. Bolj filmsko skoraj ni moglo biti, mladi gimnazijec kot da je z nabiranjem točk lovil polnočni odhod s sošolci v Grčijo.

panvita-pomgrad, omonia, druga-tekma, cev-challenge
Aleš Cipot
Bil je odličen večer, poln čustev in prave športne igre.

Sem pa na tekmi srečal sošolca iz mojih gimnazijskih časov, danes gozdarja Pecoja. Navihan je še vedno, kot je bil, ko smo skupaj gulili šolske klopi. Kar zaneslo ga je po zmagi Sobočanov, ko je predlagal, ker sva se res imela dobro v Zeleni dvorani, da bi še letos imeli obletnico šole. Čeprav ne bi bila okrogla, ga ni zmotilo, v svojem slogu je pridal, zakaj pa ne bi bili unikum in proslavili 27. obletnico. Pa še pisalo bi se o nas, je rekel. Ne, Peco, se ne bo, ker se piše že danes. In tudi zato sva se prav dobre volje poslovila v četrtek, kličoč drug drugemu, da se vidiva na še eni taki odbojkarski tekmi.


Bil je odličen večer, poln čustev in prave športne igre. Takih dogodkov nam preprosto (z)manjka. Tudi Ciprčani so bili deležni gromkega aplavza, njihovi navijači pa poklona, saj so se zares vklopili v imenitno vzdušje. Da je bila mera res polna, je poskrbel še uradni napovedovalec – tako kot vedno je bil Vlado Pejčič v formi. Kdor zna, pač zna. Tako tekmo kot navijač preprosto ne smeš izpustiti in zaradi vsega zapisanega smo tisti večer doživeli tekmo z veliko začetnico.

s-tribune odbojka