vestnik

(S TRIBUNE) Turčija je preteklost, izgovorov zdaj ni več

Andrej Bedek, 4. 2. 2021
NŠ Mura
Mura v Turčiji
Šport

Robert Kranjec se je moral zaradi športa odreči številnim stvarem. Po karieri je priznal, da je bil velik del življenja lačen. Skoki so bili njegova ljubezen in zaradi njih se je bil pripravljen odpovedati hrani. Antonio Cassano, ki ni nikoli postal zvezdnik svetovnega nogometa, čeprav je bil zelo talentiran, ima svojo zgodbo. Potem ko se je sprl z Realom iz Madrida, je uteho poiskal v hrani. Eden od sponzorjev kluba je bila Nutella – vsak igralec je na mesec dobil pet kilogramov čokoladnega namaza. Cassano je razkril, da ga je jedel kar z žlico iz kozarca – v sedmih mesecih se je zredil za 14 kilogramov. Kot nogometaš je nato hitro utonil v pozabo.

mura, priprave, turčija
NŠ Mura
Mura v Turčiji

Če je zdrav način življenja pomemben dejavnik v karieri športnika, so ukrepi za zajezitev koronavirusne bolezni še bolj pomembni. Afera pica/pivo je zaznamovala nastop Slovenije na svetovnem prvenstvu v rokometu v Egiptu. A zameglila je tudi glavno sporočilo slovenskih nastopov. Četa Ljubomirja Vranješa je ostala brez četrtfinala predvsem po svoji krivdi. Šolske napake na odločilni tekmi, kjer je za napredovanje potrebovala zmago, so v nekaj minutah zapravile težko prigarano prednost. Je morda zaradi bolezni zmanjkalo moči? Zdravstvene težave, ki jih je imela večina slovenskih rokometašev, so bile brez dvoma neprijetne in so jih zagotovo ovirale na parketu. Naša rokometna zveza je vseeno kmalu po objavi s spleta umaknila pismo, v katerem je svetovno rokometno organizacijo in prireditelje prvenstva opomnila na domnevno nespoštovanje protikoronskih ukrepov v tako imenovanem mehurčku.

mura, priprave, turčija
NŠ Mura
Mura v Turčiji

Da se lahko protikoronski mehurček hitro razpoči, so na svoji koži občutili tudi igralci Mure. Enajsti dan priprav je te presekala vest o okužbah. Okužili so se tako standardni člani prve postave kot mladinci, ki so sploh prvič odšli na priprave v tujino. Maribor je v Turčiji skoraj gotovo plačal davek koronavirusne bolezni, ki se je pojavila že doma, medtem ko Celjani sploh niso utrpeli okužb. Je bilo črno-belo moštvo nepazljivo v mehurčku? Odgovore bodo morali poiskati v klubu. Pomlad 2021 bo namreč neizprosna, lahko tudi prelomna. Preden nogometaši Mure pritečejo na zelenico v Fazaneriji, jih na zidu slačilnice pozdravi grafit Porazi so preteklost, zmage so prihodnost. Turčija je preteklost, izgovorov zdaj ni več.

koronavirus nogomet rokomet mura komentar okužba