vestnik

(S TRIBUNE) V Fazaneriji so na začetku nove poti

Robert Balantič, 28. 12. 2023
Aleš Cipot
V Fazaneriji so na začetku nove poti, začenja se nova zgodba!
Šport

Tudi sodelovanje Roberta Kuzmiča in Denisa Rajbarja oziroma njuna zgodba z Muro, ki sta jo začela poleti 2015. Zgodba o uspehu! Črno-bele sta rešila pred popolnim mrkom, jih vrnila v vrh slovenskega nogometa, umestila na evropski nogometni zemljevid.

Naslov prvaka, pokalna lovorika, skupinski del konferenčne lige, donosni prestopi, koraki naprej v organizacijskem ustroju, izboljšanje infrastrukture … Vsekakor imata veliko pokazati, na narejeno sta lahko upravičeno ponosna, ampak vnovič se je pokazalo, da z uspehom ni lahko živeti. Še zlasti pri nas ne. Slovenci ga težko oprostimo … Na dozdajšnji poti sta morala »požreti« marsikaj in tudi to je bržčas privedlo do napetosti, zaradi katere je naposled počilo tudi med njima.



Že nekaj časa se je zaznavalo, da nista bila več na isti valovni dolžini. Še posebej po zamenjavi Damirja Čontale, v še večji meri po imenovanju njegovega naslednika Dejana Grabića. Povrhu je bilo kristalno jasno, da se bo po številnih uspehih rezultatska krivulja prej ali slej obrnila tudi navzdol. Dvojec Kuzmič-Rajbar je tudi v takšnih razmerah kar dobro krmaril, toda glavna igralca sta v nekem trenutku prišla do stopnje, ko sta se začela razhajati glede nadaljnje vizije kluba. In to so kakopak okoliščine, v katerih je težko delovati in biti uspešen. Tudi zato se bo Denis Rajbar poslovil. Ne le kot športni direktor, postopoma se bo umaknil tudi iz lastniške strukture zasebne družbe, ki soupravlja soboškega prvoligaša. Ali če smo povsem natančni, ga vodi!

mura, bravo, gledalci, tribune
Aleš Cipot
Sodelovanje Roberta Kuzmiča in Denisa Rajbarja se je končalo.

Robert Kuzmič je na svoja pleča prav gotovo prevzel veliko odgovornost. Zdaj je »samostojni jezdec«, pri uresničitvi nadaljnjih idej naj bi mu pomagal strateški partner iz tujine. Po nekaterih informacijah naj bi ga že našel … Ni skrivnost, da želi prvi mož pomladiti prvo ekipo in ponuditi priložnost posameznim mladeničem, ki so osvojili naslov jesenskega prvaka v mladinski konkurenci. Ter še kakšnemu domačemu fantu, v zasedbi želi znova okrepiti prekmurski pridih, brez katerega Mura nedvomno ni to, kar bi po svoje morala biti. In predvsem ni takšna, kot je bila ob najbolj odmevnih dosežkih. Bo morda poskusil tudi z novim trenerjem?

Kakor koli, niti kančka dvoma ni, da so v Fazaneriji na začetku nove poti, začenja se nova zgodba!

nš-mura nova-pot mnenje premislek