vestnik

(S TRIBUNE) Vsak mora prevzeti svoj del odgovornosti

Damjana Nemeš, 8. 8. 2023
Pixabay
Fotografija je simbolična.
Šport

Pestro je, kar se tiče nogometnih kadrovanj, tudi v pokrajini ob Muri.

Nogometna kadrovanja so v vsakem prestopnem roku vsakodnevna tema ljubiteljev okroglega usnja, da o agentih in menedžerjih, ki skrbijo za svoje varovance, ne govorimo. Kdo bo šel kam, kdo je prost igralec, koliko znašajo odkupne klavzule za nogometaše, kakšne plače bodo imeli. Vse to in še več lahko v tem obdobju na dnevni ravni prebiramo vsi – tisti, ki šport spremljamo, pa tudi naključni opazovalci, ki jih tovrstne novice hočeš nočeš spremljajo povsod.

Svetovni nogomet v teh dneh ponovno pretresa eksodus nogometašev iz najmočnejših evropskih lig v klube Savdske Arabije, če si želimo priznati ali ne, pa je krivec za to verjetno portugalski nogometni zvezdnik, ki se je v enega teh klubov preselil letos. Lastnikom kluba, v katerem igra, je namreč uspel veliki met, pripeljali so enega najboljših, temu pa želijo slediti tudi drugi ter v svoje vrste zvabiti še več zvenečih imen. To jim vsekakor uspeva, različni arabski klubi se krepijo z nogometaši, ki so še nedavno nosili drese nekaterih najboljših evropskih velikanov. Kakor koli obračamo, savdska liga še ni na ravni evropske in pravega izziva za nogometaše kova, kot so Karim Benzema, Sadio Mane, N'Golo Kante, v tekmovalnem smislu zagotovo ne bo, so jim pa – vsaj predvidevamo lahko – zadišali predvsem arabski milijoni.



Na drugi strani je vse več zanimanja tudi za ameriško ligo, krepi se predvsem Inter Miami, kamor nekdanji vrhunski angleški nogometaš David Beckham uspešno vabi igralce, ki so svoje največje uspehe že dosegli, pri tem pa, če se pošalimo, gradi drugo ekipo španskega prvoligaša.

Pestro je, kar se tiče nogometnih kadrovanj, tudi v pokrajini ob Muri. Največ prahu dvigujejo prihodi in odhodi nogometašev med pristaši črno-belih, sploh zaradi slabih rezultatov v uvodnih dveh krogih letošnjega prvenstva. Navijači kluba največ strupenih puščic uperjajo v vodstvo kluba, vendar je na mestu vprašanje, ali je odgovornost res samo njihova. Je morda za slabe rezultate kriv tudi trener, pa igralci, ki na igrišču več kot očitno ne dajo vse od sebe in ne delujejo kot ekipa? Dejstvo je, da mora vsak prevzeti svoj del odgovornosti, še bolj pomembno pa je, da zgladijo morebitne spore, staknejo glave in najdejo prave rešitve za dobrobit kluba, še preden bo prepozno. 

s-tribune nogomet