vestnik

(S TRIBUNE) Zmaga

Andrej Bedek, 27. 10. 2022
Loris Cipot
Pretekli teden je pokazal, da je nogomet doma v Pomurju.
Šport

Pretekli teden je pokazal, da je nogomet doma v Pomurju.

Nov način tekmovanja v pokalu NZS sem podpiral že od predstavitve ideje. Prav prisrčna je bila opomba organizatorjev tekme v Gančanih na vabilu, da so uredili dodatna parkirna mesta. V zameno so ob zaslužku s tekme dobili še fotografije s črno-belimi, ki sicer niso blesteli, a vseeno bili na voljo po tekmi za druženje z navijači in domačimi igralci. Edino moteče, kar je seveda posledica skromne športne infrastrukture, je bila zgodnja ura tekme (15.00), in to med delavnikom. Tudi drugod je bilo podobno. Brez odgovora je tako ostalo vprašanje, kako bi se končala tekma med Turniščem in Odranci, ki so jo gostitelji izgubili za zeleno mizo, ker zaradi termina in obveznosti igralcev niso mogli sestaviti moštva.



Delegiranje pokalnih tekem na konec tedna bi nedvomno imelo več odziva pri navijačih in skoraj gotovo bi našteli še več nogometnih praznikov v domačih vaseh. Še druga plat. A so si pred sezono nogometaši Ljutomera predstavljali, da se bodo za napredovanje v osmino tekmovanja spopadli z Olimpijo, in če bo vse tako, kot mora biti, celo na elitnem stadionu v Stožicah? Prav tako si predstavljam občutke nogometašev Slatine, če bi jim žreb določil gostovanje v Ljudskem vrtu. No, morda jim bo še. Ker ko je v Mariboru igral Limbuš, se je na tekmi zbralo kar 1500 gledalcev. Limbušani so med svoje navijače, ki so preglasili domače, po tekmi vrgli svoje drese. Kot da je bil ves Limbuš v Mariboru.

gančani, mura, gledalci, pokal, tribuna
Aleš Cipot
Nov način tekmovanja v pokalu NZS sem podpiral že od predstavitve ideje.

Tudi petkov derbi v 1. SNŽL med Pomurjem in Olimpijo v Fazaneriji je bil zaradi vsega poletnega dogajanja in afere Zlatko Gabor pravi praznik nogometa. Ekipi sta po moji oceni navdušili, zbralo se je skoraj tisoč ljudi. Derbi je obenem obveza, da se velika pričakovanja zaradi napovedane združitve Mure in Pomurk uresničijo. Kluba sta pokazala, da lahko sodelujeta, zdaj morajo izpolniti svoje obljube NZS oziroma UEFA in še kdo drug. Zakaj ne bi v petek zvečer na mestnem stadionu navijali za nogometašinje in v nedeljo zvečer stiskali pesti za nogometaše? Še v sredo pa odšli na pokal v Serdico? Pretekli teden je pokazal, da je nogomet doma v Pomurju. Povrhu tudi nismo naredili afere ali spora iz primera Matka Obradovića.

Res je zmagal nogomet.

s-tribune pokal-pivovarna-union sžnl derbi