vestnik

Šampionat ponijev pripadel sestrama Zorko

Miha Šoštarič, 9. 7. 2023
Miha Šoštarič
Kasaške dirke v Borecih.
Šport

Na stezi v športnem centru Boreci so številni obiskovalci spremljali zanimive revialne kasaške dirke, na stezi pa so tekmovali tudi poniji in galoperji.

Pred leti so si rejci konjev kasačev iz občin Križevci pri Ljutomeru in Veržej uredili stezo v športnem centru za gostilno Zorko v Borecih. Na začetku je dobrih 700 metrov dolga steza služila le za trening, čez čas pa so v želji po popularizaciji tega športa s plemenitimi živalmi pričeli prirejati enkrat letno revialne kasaške dirke. Zanesenjaki iz Konjeniškega društva Križevci so v nedeljo znova pripravili številne zanimive tekmovalne preizkušnje, ki jih je spremljalo več sto obiskovalcev.

kasaške-dirke, boreci
Miha Šoštarič
Kasaške dirke v Borecih.

Največ pozornosti so bili deležni najmlajši ljubitelji tega športa, ki so se s poniji merili v t.i. Šampionatu. V konkurenci sedmih ponijev je slavila Didi, ki sta jo do zmage pripeljali domačinki Neža in Neja Zorko, hčerki priznanega rejca in voznika kasačev Dušana. Za popestritev dneva so poskrbeli galoperji, v konkurenci štirih konj pa je slavil Inferno z Matejem Grebenjakom iz Petišovcev.

kasaške-dirke, boreci
Miha Šoštarič
Kasaške dirke v Borecih.

Organizatorji so pripravili tudi sedem preizkušenj za kasače, zmagali pa so Fortuna in Kalimero OZT z Markom Slavičem, Ibro z Damjanom Vajsem, Orsi z Rokom Hericem, Patty s Francem Novakom, Malvazija B. Tomažič z Anjo Puconja in Fauna V z Jakom Blažem.
Boreci kasaške-dirke