vestnik

Sanjski začetek novega leta za slovenski šport

Vestnik.si, STA, 1. 1. 2024
Profimedia
Šport

V smučarskih skokih pri moških v dneh okoli novega leta v Avstriji in Nemčiji poteka novoletna turneja, v ženski konkurenci pa je bila premierno izvedena turneja dveh večerov. Na obeh dogodkih sta bila v ospredju Slovenca.

Anže Lanišek je danes zmagal na drugi tekmi turneje štirih skakalnic v nemškem Garmisch-Partenkirchnu. Drugi je bil Japonec Ryoyu Kobayashi, vodilni po prvi seriji, tretji pa Nemec Andreas Wellinger, ki vodi po polovici novoletne turneje. Lanišek je šesti.

Peter Prevc (272,6) je bil deveti, svetovni prvak iz Planice Timi Zajc (269,5) 11., 14. pa Lovro Kos (261,2), četrtouvrščeni s prve tekme v Oberstdorfu. Domen Prevc je bil na zadnji dan starega leta v kvalifikacijah zaradi neustreznega dresa diskvalificiran.

lanisek
Profimedia

Po dveh zmagah Primoža Peterke in eni Petra Prevca je Lanišek zmagal kot tretji Slovenec v Garmischu in nadgradil lansko drugo mesto. Obenem je kot prvi v reprezentanci v tej zimi stopil na zmagovalni oder.


Nika Prevc se veseli zmage na novoletni turneji dveh večerov. Po sobotni zmagi na olimpijski skakalnici v Garmisch Partenkirchnu je danes v Oberstdorfu osvojila peto mesto, a imela dovolj točkovnega naskoka, da se je na koncu osvojila skupne zmage. Pred prvo zasledovalko, Avstrijko Evo Pinkelnig je imela slabih deset točk prednosti. 

Nika Prevc
Martin Metelko
Nika Prevc

nika-prevc anže-lanišek