vestnik

Se Ante Šimundža vrača v Prvo ligo Telemach? Razrešen je bil z mesta trenerja Ludogorca

Vestnik.si, 7. 3. 2023
PFC Ludogorets 1945
Bolgarski mediji poročajo, da so navijači Ludogorca zahtevali odstop mariborskega strokovnjaka.
Šport

Pojavile so se govorice, da bi lahko sedel na klop Celja.

Potem ko so se poslovili od konferenčne lige, so Ante Šimundža in njegovi varovanci misli usmerili zgolj in samo v domače prvenstvo. Naslednji cilj oziroma kar obveza je osvojiti naslednjega v nizu naslovov prvaka, toda v zadnjem krogu se je Ludogorcu pripetil spodrsljaj, ki ga ni pričakoval praktično nihče. Zeleni iz Razgrada so doživeli hud udarec na svojem stadionu, praznih rok so ostali v dvoboju s Pirinom iz Blagoevgrada, ki se bori za obstanek. Trenutek odločitve se je zgodil v prvi minuti sodniškega dodatka prvega polčasa, ko je bil Preslav Jordanov uspešen z bele točke.

Navijači so bili upravičeno nezadovoljni, bolgarski mediji pa poročajo, da so zahtevali odstop mariborskega strokovnjaka, ki po porazu jeze ni skrival. Po stresnem spopadu ni dajal izjav, pozneje se je oglasil na klubski spletni strani. "Najprej se želim opravičiti medijem, ker po tekmi nisem govoril z njimi. Bil sem zelo razočaran. Prevzemam polno odgovornost, igralci niso krivi. Sprejel bom vsako odločitev kluba," je povedal Ante Šimundža.

334447059_1319669621942965_5243511055903450904_n
PFC Ludogorets 1945
Ante Šimundža je bil razrešen z mesta trenerja Ludogorca.

Po drugem porazu v dozdajšnjem delu prvenstva ima Ludogorec na drugem mestu štiri točke manj od vodilnega CSKA-ja iz Sofije, ki se je pred svojimi navijači z Lokomotivo iz Plovdiva razšel z izidom 1:1.

Pred kratkim so iz kluba sporočili, da je bil Šimundža razrešen z mesta glavnega trenerja Ludogorca, nasledil pa ga je Ivajlo Petev, ki je z zelenimi že opravil prvi trening, v nedeljo pa bo ekipo vodil na naslednji domači tekmi. Šimundža bo sicer do nadaljnjega še ostal v Razgradu in bo pomagal novemu trenerju. 

Po zadnji tekmi Ludogorca so se pojavile govorice, da bi se lahko Ante Šimundža vrnil v slovensko nogometno ligo in da je resen kandidat za trenerja Celja. Tamkajšnji navijači so nezadovoljni z zadnjimi rezultati in podpora Romanu Pilipchuku plahni. Na govorice se je odvzal generalni direktor celjskega kluba Valerilo Kolotilo, ki je povedal, da še ne vidi razlogov za menjavo trenerja. "Govori se o Šimundži, govori se o Milaniču, tako pač je, novinarji lahko malce ugibate in napovedujete, ampak to so govorice brez osnove. Imamo trenerja, ki mu zaupamo in ki pozna ekipo. En nepričakovan poraz ne more biti razlog za menjavo," je za Sportklub ob tem zatrdil Kolotilo.

ante-šimundža nk-celje nš-mura