vestnik

(FOTO) Mura nadaljevala z zmagovitim nizom

Vestnik.si, 5. 5. 2021
Aleš Cipot
Mura : Koper
Šport

V 32. krogu PLTS sta se v Fazaneriji merila Mura, ki je branila tretje mesto in se je želela znova približati drugemu, ter Koper, ki je imel deset točk zaostanka za Sobočani. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Začetna postava Mure: Obradović, Pucko, Maruško, Lovrić, Kouter, Ouro, Šturm, Kous kap., Bobičanec, Maroša, K. Cipot. Trener: Ante Šimundža.

Začetna postava Kopra: Vargić, Mitterndorfer, Palčič, Žužek, Dodlek, Cerovec, Viler, Guberac kap., Caimacov, Stevanović, Mulahusejnović. Trener: Rodolfo Vanoli.

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper

Srečanje vodi David Šmajc iz Kranja.

1: Začetek tekme.

2: Že nevarna akcija Kopra: po dolgem predložku z desne strani je z glavo streljal Stevanović, Obradović pa je odbil žogo v kot. 

8: Viler strelja z razdalje z levico po tleh, a precej mimo vrat.

14: Nevaren predložek Guberca iz kota, Obradović je moral izbijati žogo z roko v nov kot.

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper

19: Po podaji Vilerja z leve strani z glavo strelja Mulahusejnović, vendar prek vrat.

21: Končno strel Mure po hitri akciji: Bobičanec z daljave pošilja žogo prek vrat. Treba je upoštevati tudi dejstvo, da močan veter precej moti igro.

42: Najboljša akcija Mure doslej: po blokiranih strelih Maroše in Bobičanca je Pucko podal nazaj do Bobija, ta pa je s silovitim strelom oplazil stičišče prečnika in vratnice.

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper

43: GOL 0 : 1 Nardin Mulahusejnović! Na drugi strani pa bolj natančen najboljši strelec lige, ki je premešal kar tri igralce Mure in z diagonalnim strelom z desne strani zadel daljši kot. 

45: Konec prvega polčasa. 0 : 1. 

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper

Dokaj slaba predstava Mure v vetrovnem vremenu, Koper pa skoraj brez težav ohranja svojo mrežo nedotaknjeno. Kdor ne da, dobi: le minuto pred zadetkom so domači imeli priložnost za vodstvo, a je Bobičanec zadel le prečko, nato pa je Mulahusejnović osmešil obrambo Mure z izjemno akcijo.

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper

46: Začetek drugega polčasa. Menjava pri Muri: Mandić namesto Maroše.

48: Guberac strelja z desne strani, Obradović odbija v kot. 

49: Rumeni karton Cerovec.

53: Bobičanec iz prostega strela z desne strani z ogromne razdalje meri naravnost v roke Vargiću.

56: Po kotu Bobičanca je bilo vroče pred vrati Kopra, Stevanović pa je v zadnjem hipu blokiral strel Mandića iz bližine, ki je želel spraviti žogo čez črto.

59: Sreča za Muro: Stevanović je ušel Lovriću, čeprav ga je ta vlekel za dres, na koncu streljal čez vrata, Lovrić pa ostal brez kazni, čeprav bi jo moral dobiti.

62: Uigrana akcija iz kota: Bobičanec je nastavil žogo Koutru, ta je takoj streljal, a je bil koprski blok spet na mestu.

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper

63: GOOOOL 1 : 1 Staniša Mandić! Končno prava akcija Mure. Bobičanec je podal z leve strani, iz ozadja je pritekel Mandić in z glavo iz bližine zadel levi zgornji kot. Kakšen povratek po poškodbi in treh tekmah prepovedi zaradi kazni!

65: Dvojna menjava pri Muri: Klepač in Horvat namesto Pucka in Oura.

68: Protesti gostov, ker naj bi Lovrić igral z roko, vendar se sodnik ni oglasil.

69: Sedaj protesti na drugi strani, ker sodniki niso dosodili kota, potem ko je Cerovec skoraj dosegel avtogol. 

71: Po prostem strelu iz daljave Koprčani nevarno z glavo streljajo iz bližine, Obradović brani, nato pa situacijo rešuje prepovedan položaj.

72: Po kotu z desne strani z glavo strelja Mulahusejnović, a preko vrat.

73: Menjavi pri Kopru: Vršič in Pejić namesto Stevanovića in Vilerja.

77: Rumeni karton Vršič. Menjava pri Muri: Žižek namesto Cipota.

78: Znova protesti gostov, ker naj bi Lovrić spet igral z roko v svojem kazenskem prostoru. Branilec Mure danes ne deluje najbolj zanesljivo. 

83: Bobičanec poskuša iz razdalje iz prostega strela, Vargić z manjšimi težavami kroti žogo.

85: Po hitrem protinapadu z leve strani z desnico strelja Bobičanec, z glavo pa je žogo odbil Cerovec in obležal na tleh. 

87: Menjava pri Kopru: Spinelli namesto Caimacova.

87: GOOOOOOL 2 : 1 Tomi Horvat! Vodstvo Mure. Kouter je nastavil žogo Horvatu, ta pa je z levico močno streljal z razdalje in dosegel pravi evrogol.

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper

90: Tri minute dodatka.

91: Menjava pri Muri: Travner namesto Koutra.

93: Spinelli strelja z glavo prek vrat, sodnik pa nerazumljivo dosoja kot.

94: Vendarle konec tekme. 2 : 1.

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper

Mura je le dosegla tretjo zaporedno zmago, ki pa je bila težko priborjena in dokaj srečna, saj se je Koper predstavil v zelo dobri luči in je dobro uro z odlično taktiko visokega pritiska, v katerem je bil skoraj vedno nevaren Mulahusejnović, mučil Muro (razmerje v kotih kar 9 : 2 za Koper). Ob tem se lahko črno-beli zahvalijo tudi sodniku, da Lovrića ni kaznoval zaradi igranja z roko in vlečenja za dres pred svojimi vrati. Po golu Mandića je Mura malce bolj spominjala na zmagovito ekipo iz prejšnjih dveh krogov in se tako Mariboru znova približala na točko zaostanka. Sobočani še niso rekli zadnje besede v boju za naslov prvaka. 

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper

plts mura koper 33.-krog