vestnik

Še drugo slovo Damirja Čontale od Fazanerije. Bo prevzel prekmurskega drugoligaša?

Robert Balantič, EkipaSN, 10. 5. 2023
Aleš Cipot
Uradne potrditve sicer še ni, toda po naših informacijah Damir Čontala ni več vodja nogometne šole.
Šport

Po nekaj prostih dnevih po porazu v Ljudskem vrtu so se nogometaši Mure v začetku tedna vrnili v ritem treningov in se osredotočili na zadnjo domačo preizkušnjo v sezoni. V soboto bodo v Fazaneriji gostovali Goričani. Medtem se je zgodil nov premik v nogometni šoli črno-belih.

Ker prvoligaši ob koncu tedna niso imeli obveznosti, je Dejan Grabić po zadnjem porazu v Mariboru svojim varovancem namenil štiri proste dneve. Na voljo so imeli dovolj časa, da so se malce odklopili od nogometa, predvsem pa za to, da je vsak pri sebi razmislil o trenerjevih kritikah in sporočilih slačilnici, ki jih v bližnji preteklosti ni zmanjkalo. Dvainštiridesetletni strokovnjak je jasno in glasno govoril o tem, kaj zahteva od igralcev, in še zlasti, kaj bo zahteval od njih v prihodnji sezoni, da se ne bi ponavljale obupne izvedbe, ki so razočarale navijače in jim parale živce.

Ker umira zadnje



Čeprav muraši niso izkoristili že obilo priložnosti, da bi si zagotovili evropsko vozovnico, še vedno niso izgubili možnosti za uresničitev cilja. Resda so majhne, celo minimalne, navsezadnje o svoji usodi ne odločajo več sami, a upanje vendarle umira zadnje. Kristalno jasno je, da v zadnjih 180 minutah nujno potrebujejo stoodstotni izkupiček. Prvi del naloge jih čaka sredi sobotnega popoldneva, ko bodo v prekmurskem nogometnem hramu gostovali štirikratni prvaki iz mesta vrtnic. Da bi se izognili neposrednemu izpadu, tudi Primorci nujno potrebujejo ves izkupiček, zato je pričakovati nadvse zanimiv in predvsem tekmovalen spopad. Ne le zaradi pogleda na lestvico, gostitelji si tretjega zaporednega poraza ne želijo privoščiti tudi zaradi Murine noči, ki se vrača po skoraj 30 letih in bo prav tako potekala v soboto. Nikakršnega dvoma ni, da bo razplet na zelenici močno vplival na stanje duha na zabavi, bržčas tudi na številčnost …


Dogajanje bo pestro

Medtem navijači nestrpno pričakujejo sveže kadrovske novice, povezane s prihajajočim obdobjem. Na ravnici je slišati namigovanja, da bi se v igralski zasedbi utegnila pripetiti revolucija, a tako korenitih sprememb bržčas le ne gre pričakovati, toda dogajanje bo skoraj gotovo dokaj pestro. Določeni igralci se bodo poslovili, vendar ob tem ne gre prezreti spoznanja, da nekaterim, ki niso izpolnili pričakovanj, pogodbe prihodnji mesec še ne bodo potekle. Pogovori o morebitni predčasni prekinitvi sodelovanja nikoli niso enostavni, kar zadeva okrepitve, naj bi jih bilo vsaj štiri ali pet. Če sklepamo po zimskem dogajanju, bi bil lahko prva nova moč Almin Kurtović iz Brava. S Sobočani je dogovor dosegel že januarja, a so Šiškarji takrat zahtevali previsoko nadomestilo. Po koncu sezone bo postal prost igralec brez odškodnine.



Še drugo slovo


Če se bodo premiki v prvi ekipi šele začeli dogajati, pa se je naslednji zgodil v mlajših selekcijah. Uradne potrditve sicer še ni, toda po naših informacijah Damir Čontala ni več vodja nogometne šole. Potem ko ga je na vroči trenerski klopi zamenjal Dejan Grabić, si je 38-letnik s Pertoče po nadvse stresnem obdobju najprej privoščil nekaj oddiha, nakar je v skladu z napovedmi zasedel še en odgovoren položaj, a vrnitev se očitno ni posrečila. Z vodilnimi možmi kluba se je dogovoril za prekinitev pogodbe in po slabem mesecu dni še drugič zapustil Fazanerijo. Razlogi za takšen scenarij za zdaj ostajajo zaviti v tančico skrivnosti, vendar je dejstvo, da se je naslednik Anteja Šimundže odpravil novim izzivom naproti. Iz posameznih virov prihajajo informacije, da bi morda lahko prevzel vodenje Beltincev, kjer se Damjan Gajser zaradi obveznosti v redni službi spogleduje z odhodom. Črno-beli novega šefa nogometne šole bojda ne bodo imenovali, temveč je še nekoliko večje pristojnosti dobil Robi Koren. Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste bo še naprej trener kadetske ekipe. Hkrati bo koordiniral delo v selekcijah U-19 in U-15, rošade pa naj bi se obetale tudi v nižjih starostnih kategorijah.

damir-čontala nš-mura