vestnik

Se k Muri vrača "izgubljeni sin"?

Robert Balantič, Ekipa24, 18. 12. 2023
Aleš Cipot
Fotografija z debija Tia Cipota na tekmi Mura : Aluminij. Se ta vrača v Fazanerijo?
Šport

Muraši so si po zaporednih zmagah proti Rogaški in Domžalam kakopak krepko oddahnili in se na zimski oddih odpravili z nasmejanimi obrazi, a ob zavedanju, da jesen ni bila takšna, kot so si zamislili.

Bila je preveč stresna, navsezadnje so zgodaj zamenjali trenerja, toda črno-beli kljub vsemu denimo za tretjim mestom, ki ga zaseda Koper, zaostajajo le pet točk. Še pred kratkim so bili obeti neprimerno slabši, medtem pa je na ravnici najbolj vznemirljivo vprašanje, kakšna bo soboška podoba v nadaljevanju sezone. Oziroma kdo vse bo »stanoval« v slačilnici?
Tektonskih premikov ne gre pričakovati, prav tako ne zvenečih okrepitev. Kot smo pisali v preteklih dneh, po obdobju debelih krav, ki je bilo posledica uvrstitve v skupinski del konferenčne lige, sledi logična vrnitev v normalnost. V življenje z manj denarja, a hkrati si bodo vodilni možje kluba seveda prizadevali sestaviti konkurenčen igralski mozaik. In na uho nam je prišla ena od idej v Fazaneriji, da bi poskušali domov vrniti Tia Cipota, ki je pred slabim letom poskrbel za najdonosnejši prestop v zgodovini kluba. Njegovi začetki v Spezii so bili obetavni, ampak vmes se je marsikaj spremenilo. Tudi to, da je njegova ekipa izpadla iz elite pri zahodnih sosedih in v tej sezoni tekmuje v serie B, kjer ji ne kaže najbolje. Čaka jo boj za obstanek. Še pred kratkim je bilo precej slabše, zaporedni zmagi sta malce izboljšali okus, ampak status Tia Cipota ostaja nespremenjen in z njim ne more biti zadovoljen. V dozdajšnjem delu prvenstva je zbral le sedem nastopov, na zelenici je preživel zgolj 172 minut, kar je seveda (veliko) manj od pričakovanj. Pri 20 letih razumljivo potrebuje tekmovalni ritem, potrebuje pa ga tudi zaradi mlade slovenske reprezentance, ki se poteguje za uvrstitev na evropsko prvenstvo.
Iz zanesljivega vira prihaja informacija, da se je v soboškem prvoligašu porodila ideja, da bi otroku Mure s statusom posojenega igralca italijanskega drugoligaša ponudili poligon za vrnitev v življenje in da so začeli preučevati možnosti, ali bi bilo to izvedljivo. Storjeni naj bi bili tudi prvi konkretnejši koraki v tej smeti, ampak v tem trenutku je prav gotovo nemogoče napovedati, kako naj bi se zgodba razpletla. To bo odvisno od številnih okoliščin in dejavnikov, navsezadnje tudi (ali predvsem?) od tega, kakšni so načrti Tia Cipota, ki pa se vsekakor zaveda, da bo nekaj bržčas moral ukreniti ...
tio-cipot nš-mura