vestnik

(VIDEO) Še včeraj navduševal v dresu izbrane vrste, danes pa Jakob Šiftar že trenira v Barceloni

Rok Šavel, 22. 8. 2023
KZS
Jakob Šiftar je še dodatno opozoril nase z izjemnimi predstavami na turnirju v Slovenj Gradcu.
Šport

Mladi up slovenske košarke Jakob Šiftar je briljiral v Slovenj Gradcu na turnirju Slovenia U14 Ball. To je bilo njegovo zadnje dejanje pred odhodom v Katalonijo.

Poročali smo o 14-letnem Jakobu Šiftarju iz Moravskih Toplic, ki ga je iz Košarkarskega kluba Lotmerk iz Ljutomera v svoje vrste zvabila slovita Barcelona. Jakob je pred odhodom v Barcelono, tja je odpotoval danes v zgodnjih jutranjih urah, nastopil še za slovensko reprezentanco na priznanem turnirju Slovenia Ball U14 v Slovenj Gradcu, ki velja za neuradno U14 evropsko prvenstvo v košarki.



Jakob je za izbrano vrsto med 16. in 20. avgustom odigral pet dvobojev in s svojimi predstavami navdušil številne. Slovenija modri - na turnirju sta nastopili dve slovenski moštvi- je sicer turnir, na katerem je nastopilo deset ekip, zaključila na četrtem mestu, a mladi Jakob je bil zagotovo eden od tistih, ki je s svojimi igrami še dodatno opozoril nase. Bil je najboljši strelec turnirja z 24.5 točke na tekmo in bil tudi izbran v prvo peterko turnirja.

Posebej velja omeniti njegov neverjeten nastop na tekmi s Hrvaško, kjer je vrstnikom iz sosednje države nasul kar reci in piši 41 točk. Podrobno statistiko njegovih iger na turnirju si lahko pogledate na naslednji povezavi, nastala pa je tudi video komplikacija njegovih izjemnih potez, ki so mnoge košarkarske navdušence takoj spomnile na več legend tega športa.

jakob-šiftar košarka barcelona slovenia-ball