vestnik

Šegula in Smodiš državna prvaka pri mlajših članih

Vestnik.si, 10. 5. 2023
Arhiv kluba
Nino Šegula, Jure Smodiš, Blažka Harkai in Ana Kovačec.
Šport

Člana NTK Kema Murexin sta bila največje pozitivno presenečenje državnega prvenstva U13 in U21 v namiznem tenisu - Bronasti medalji za Blažko Harkai in Ano Kovačec.

V Izoli je bilo državno prvenstvo za posameznike in dvojice v dveh kategorijah, in sicer U13 in U21. Prijavljenih je bilo 179 otrok ter mlajših članov in članic iz 23 slovenskih klubov. Naslov državnih prvakov v dvojicah sta pri mlajših članih osvojila Nino Šegula in Jure Smodiš (Kema Murexin) in s tem postala največje pozitivno presenečenje prvenstva, še posebej po zmagi v polfinalu nad aktualnima državnima prvakoma pri članih Aljažem Godcem (Interdiskont) in Mihom Podobnikom (Logatec). V finalu sta premagala še dvojico Žiga Kristjan Žigon (Interdiskont) in Filip Kolle (Vesna), ki sta v osmini finala izločila mladinca Luko Šantavca in Nejca Titana (oba Sobota).

namizni-tenis, državno-prvenstvo, mlajši-člani, izola
Arhiv kluba
Jure Smodiš in Nino Šegula na podelitvi pokalov.

Bronasti medalji v dvojicah pri mlajših članicah sta osvojili Blažka Harkai (Kema Murexin) s soigralko Kim Kastelic (Krka) ter Ana Kovačec (Kema Murexin) s soigralko Polono Horvat (Interdiskont). Ema Crnkovič (Kema Murexin) je s soigralko Lano Slatinšek (ŠD SU) zasedla 5. mesto, kot tudi v kategoriji posamezno Jure Smodiš pri ml. članih in pri ml. članicah Ana Kovačec, Blažka Hakai in Ema Crnkovič. Luka Šantavec je v svoji predtekmovalni skupini zasedel 4. mesto, Nejc Titan pa 3. mesto in se nista uvrstila na glavni turnir. Pri mlajših kadetih (letnik 2010 in mlajši) pa so bili na svojem prvem državnem prvenstvu mladi člani NTK Sobota Aleksander Nelson Hujs, Vasja Samec in Gal Kardoš (vsi trije letnik 2012) ter Adrian Morina (2010). Z osvojitvijo četrtih mest, vsak v svoji predtekmovalni skupini, se niso uvrstili na glavni del prvenstva, so pa pridobili prepotrebne izkušnje.
namizni-tenis državno-prvenstvo mlajši-člani šegula smodiš
Kaj zdaj berejo drugi