vestnik

Selektor Kek varovancem čestital za pokazan karakter in pohvalil navijače

Vestnik.si, 16. 6. 2024
Martin Metelko
Matjaž Kek.
Šport

Slovenija je na evropskem prvenstvu v Nemčiji proti Danski iztržila točko. Preberite, kakšen je bil prvi odziv selektorja Matjaža Keka.

Kek je v izjavi za Televizijo Slovenijo najprej čestital fantom, nato pa nadaljeval, da niso bili v vseh situacijah najboljši. "Videlo se je, nekateri so bili malo impresionirani nad atmosfero, ampak že v prvem polčasu smo imeli situacije, ko bi enostavno morali realizirati. Potem mislim, da nas je ta odbitek Janže nagradil za vse, kar so fantje dali na igrišču," je dejal. 

Prav tako je selektor povedal, da spoštuje vsakogar, ki je prišel v Nemčijo iz Slovenije, ki je navijal za Slovenijo. "Fantastična atmosfera." Meni, da so njegovi varovanci odigrali pošteno tekmo proti dobremu nasprotniku, in da so si zaslužili osvojeno točko. 

Kako mu je bila všeč reakcija Slovencev po tem, ko so zaostajali? Navezal se je na skeptike, ki mu niso verjeli, da so igralci posebni modeli. "To je nekaj, kar je težko kontrolirati. Emocije delajo včasih v eno smer, drugič v drugo. Namesto, da bi se povlekli nazaj, kar je mogoče za pričakovati, so krenili po drugi gol. Jaz jim res čestitam za ta karakter. Energija je prišla s tribun in so videli, da lahko," je pojasnil in dodal, da je bila to prava tekma in pravo evropsko prvenstvo. 

slovenija danska evropsko-prvenstvo