vestnik

Shabanhaxhaj prestal zdravniški pregled, Mura naj bi prejela rekordno odškodnino

Robert Balantič, EkipaSN, 25. 1. 2024
Aleš Cipot
Da bo Mura v nadaljevanje sezone vstopila brez Dardana Shabanhaxhaja, že dolgo ni skrivnost.
Šport

Da bo Mura v nadaljevanje sezone vstopila brez Dardana Shabanhaxhaja, že dolgo ni skrivnost. In prav tako že nekaj časa ni bila skrivnost, da bo kariero skoraj zanesljivo nadaljeval v dresu ruskega prvoligaša Rubina iz Kazana, ki drugi del prvenstva pričakuje na sedmem mestu na lestvici z desetimi točkami manj od vodilnega Krasnodarja. Zdaj dvomov ni več, zgodba je zaključena.

Dvaindvajsetletni avstrijski krilni napadalec kosovskih korenin se bo preselil v Tatarstan, kjer bo moči znova združil z Mirlindom Dakujem. Za uresničitev drugačnega scenarija bi se moral v zadnjem trenutku zgoditi velikanski zasuk, nekaj zelo nepredvidljivega, a česa takega ni pričakovati.


Ker sta tako Mura kot Rubin na pripravah na turški rivieri, so se predstavniki obeh klubov v preteklih dneh veliko družili in se pogovarjali ter naposled dosegli dogovor. Uskladili so se o vseh podrobnostih prestopa, poleg tega je Dardan Shabanhaxhaj že opravil tudi vse potrebne zdravniške preglede. Medtem potekajo le še zadnje formalnosti, po katerih bo sklenitev posla tudi uradno potrjena, kar naj bi se po naših informacijah pripetilo danes.

Iz zanesljivih virov prihajajo namigi, da naj bi Prekmurci za predčasni odhod svojega najboljšega jesenskega strelca dobili rekordno odškodnino. Najvišjo v klubski zgodovini! Rusi naj bi odšteli 1,2 milijona evrov, a je ob tem treba pristaviti, da ves denar vendarle ne bo končal na računu kluba iz Fazanerije. Ko je Dardan Shabanhaxhaj po izteku posoje podpisal pogodbo s soboškim prvoligašem, si je namreč določen delež od nadomestila pri njegovem naslednjem prestopu zagotovil tudi Sturm, kar pa ne spreminja spoznanja, da so Sobočani za slovenske razmere opravili odlično kupčijo. 

dardan-shabanhaxhaj nš-mura