vestnik

Šimundža: "Vsako tekmo želimo zmagati, tudi tokrat bo tako"

Vestnik.si, 21. 5. 2021
Aleš Cipot
Ante Šimundža.
Šport

Pred velikim derbijem za naslov prvaka med vijoličastimi in črno-belimi sta se z novinarji v Fazaneriji pogovarjala trener Mure Ante Šimundža in najboljši strelec kluba Luka Bobičanec.

Prvi je pred medijske predstavnike stopil Luka Bobičanec.

V zadnjih sezonah ste že igrali pomembne tekme za uvrstitev v Evropo in za osvojitev pokala. Kako prav pridejo takšne izkušnje pred tokratnim odločilnim derbijem?

Bobi: "Gotovo te izkušnje pridejo zelo prav. Iz njih smo se veliko naučili. Na srečo se je zdaj tako razpletlo, da v zadnjem krogu sami krojimo svojo usodo in zaključek prvenstva. In mislim, da smo na to pripravljeni."

Olimpija je izgubila naslov v zadnji minuti tekme s Taborom. Koliko adrenalina je to sprožilo pri igralcih Mure?

Bobi: "Jasno je, da smo po tem dobili veliko dozo adrenalina. Vsi smo mi športniki, vsi si želimo biti na vrhu, vsi si želimo biti prvi. Olimpija si je sama skrojila svojo usodo, končalo se je tako, kot se je pač končalo. Menim pa, da je kar prav, da se o naslovu odloča v zadnji tekmi med Mariborom in nami."

Maribor ima večji imperativ zmage, saj navijači doma nujno zahtevajo naslov, Mura pa je svoj cilj že dosegla, to je uvrstitev v Evropo. Bi lahko ta neobremenjenost bila večja prednost za vas?

Bobi: "Morda da, morda pa tudi ne. Maribor je velik klub in bo storil vse, da dobi ta naslov. Mi smo res že dosegli svoj cilj, ampak kot sem v prejšnjih tednih že velikokrat rekel, smo tudi mi športniki, ki sanjamo o naslovu, in če se nam je že ponudila takšna priložnost, jo bomo skušali zgrabiti."

Boste tako kot proti Domžalam takoj krenili napadalno, saj tudi zdaj potrebujete tri točke?

Bobi: "Do petkovega jutra se še nismo pogovarjali o tem. Tekma traja 90 minut ali pa še več, zato bo bistveno, da ves čas ostanemo zbrani in prisebni. Sam sem vedno optimist, tako da upam na zmago in si želim naslova."

medijski-termin, mura, luka-bobičanec
Aleš Cipot
Luka Bobičanec: "Če se nam je že ponudila takšna priložnost, jo bomo skušali zgrabiti."

Ante Šimundža je v posebnem položaju kot nekdanji zelo uspešni trener Maribora in sedanji uspešni trener Mure.

Je to najpomembnejša tekma, ki jo boste doslej vodili na klopi Mure?

Ante (po krajšem razmisleku): "Da, lahko bi tako rekli. Pa tudi najtežja."

Kako zahtevna je bila tekma z Domžalami, kjer ste morali doseči zastavljeni cilj, uvrstitev v Evropo? Boste sedaj imeli manj pritiska, ko se vam je ponudila nova priložnost za še večji uspeh?

Ante: "Tekma z Domžalami je bila za klub najbolj pomembna. Tako kot vsi tudi mi nismo bili imuni na pandemijo, zato je bila uvrstitev v Evropo ključnega pomena za stabilizacijo kluba. Tudi ta derbi z Mariborom bo zelo pomemben, ne bo pa tako zahteven, kot je bil obračun z Domžalami, kjer so bili fantje predvsem mentalno na zelo visoki in pravi ravni, gledalci pa so nam dali še dodatno energijo."

Izhodišča so sedaj malce različna. Mariboru zadošča že remi, vi pa potrebujete zmago.

Ante: "Da, to je dejstvo. Mi od dejstev ne bežimo. Smo pa klub, ki si želi v vsaki tekmi zmagati, ne glede na to, če gre za pripravljalno, prvenstveno ali pokalno. Tudi tokrat bo tako, pomembno pa je, da bodo igralci mentalno pripravljeni na to."

Kako je bilo, ko ste zvedeli, da je Tabor v zadnji minuti tekme dal gol Olimpiji in tako Muri omogočil dvoboj za naslov prvaka?

Ante: "Nisem gledal tekme. Sem pa dobil SMS-sporočilo. Eeee, ... (smeh)"

medijski-termin, mura, luka-bobičanec
Aleš Cipot
Ante Šimundža: "To bo osebno moja najpomembnejša tekma na klopi Mure."

derbi medijski-termin-mure maribor šimundža bobičanec