vestnik

Šimundža: Verjamem, da bo naša podoba v Franciji dobra

D. N., 2. 11. 2021
Melita Marič
Novinarska konferenca pred tekmo s Stade Rennais.
Šport

Nogometaše Mure čaka v četrtek povraten dvoboj s francosko ekipo Stade Rennais. Pred obračunom v Franciji sta pred novinarje stopila kapetan črno-belih Alen Kozar in trener Ante Šimundža.

Ponovno je tu preklop v evropsko tekmovanje, kako se dvigniti po teh slabših rezultatih v prvenstvu in v pokalu?

Alen Kozar: "Moment res ni na naši strani, tega se zavedamo, prav tako si v klubu ne želimo tega stanja, ki se nam dogaja. Rezultatsko in z igro nismo na pravi ravni, vendar zdaj prihaja Evropa, kjer smo vedno prikazali pravo luč, z vsako tekmo smo bili boljši in upamo, da bo tudi tokrat tako."

Prva tekma s Francozi je bila res dobra, bilo je tudi nekaj dobrih priložnosti, kaj nekako potegniti iz te tekme, da morda Mura naredi še korak več v Franciji?

Alen Kozar: "Res je, imeli smo ogromno priložnosti, ki se v Evropi morajo izkoristiti, zato upam, da bomo bolj konkretni v realizaciji in skušali zdržati v obrambi."

nš-mura, ante-šimundža, alen-kozar, stade-rennais
Melita Marič
Novinarska konferenca pred tekmo s Stade Rennais.

Kakšno je stanje v slačilnici, ste se po zadnjih tekmah s soigralci kaj pogovorili?

Alen Kozar: "Moramo stopiti bolj skupaj, vidi se, da mogoče trenutno niso prava klapa, vsakega posameznika moramo dvigniti na višjo raven, da potem kot ekipa lahko delujemo boljše. Že nekaj tekem se nam dogaja, da v prvem polčasu nismo pravi, da se ne najdemo, ko pa damo vsi vse od sebe, to ekipa začuti, dvigne se motivacija in s tem se v Evropi lahko skušamo dokazati."

Prva izkušnja s Francozi je za vami, kakšen je bil vtis? Tudi oni niso bili nek "bav bav".

Alen Kozar: "Ne vemo, kako so oni šli v to tekmo, ampak videli smo, da smo si lahko priigrali nekaj situacij, da smo lahko v igri konkurirali z njimi. Druga tekma bo pred njihovimi domačimi navijači, tako da bomo videli, kako bo. Mi pa moramo gledati na sebe in se pripraviti, če hočemo kaj iz te tekme."

nš-mura, ante-šimundža, alen-kozar, stade-rennais
Melita Marič
Novinarska konferenca pred tekmo s Stade Rennais.

Kako potekajo priprave na Rennes tudi glede na prvo tekmo, ki ste jo odigrali v Mariboru?

Ante Šimundža: "Zelo kratek čas je vmes, ne verjamem da bo kaj dosti sprememb v načinu njihove igre, tudi informacije, ki jih imamo, pravijo, da so igrali v tem sistemu, tako da priprave potekajo normalno."

Koliko lahko tista tekma pripomore, da storite korak več na tekmi, ki prihaja?

Ante Šimundža: "V vsakem primeru je gostovanje popolnoma druga zgodba kot domača tekma. Je pa dejstvo, da smo nasprotnika spoznali v živo, da vemo, kako diha, tukaj nam bo v vsakem primeru priprava na tekmo boljša, kot je bila."

Kako pa dvigniti voljni moment na tekmi?

Ante Šimundža: "To niti ni tolikšna težava, kot je dojemanje situacije ali tekme same. Samo nadaljevanje ali tekma, ki prihaja, verjamem, da bo na dosti na višjem nivoju."

nš-mura, ante-šimundža, alen-kozar, stade-rennais
Melita Marič
Novinarska konferenca pred tekmo s Stade Rennais.

Po tekmi v Celju ste izpostavili Jana Gorenca kot verjetno manjkajočega igralca. Kako je z ostalimi?

Ante Šimundža: "Zdaj ima še Klepač vročino, testiral se je, bomo videli, kako in kaj, manjši udarci so po zadnji tekmi, ostali pa so v redu."

Trener Rennesa je dejal, da je presenečen nad Muro, verjetno bo njihov pristop zdaj drugačen.

Ante Šimundža: "Težko odgovorim na to, vendar so oni igrali v najboljši postavi, ki jo imajo, glede na to, kakšen kader imajo. Tukaj je bilo za mene manjše presenečenje ali pa ena potrditev nas samih. V tekmi, ki se bo zgodila, je sama stvar, kako bo trener odreagiral. Da se bo pa tako boljše pripravil na nas, kot se bomo mi na njih, je ista zgodba."

Koliko so zadnje tekme v prvenstvu povzročile težave pri vas v razmišljanju o začetni enajsterici?

Ante Šimundža: "Ni to težava, jaz vedno pravim, da se vsak igralec vedno sam postavi v ekipo, vsak sam odloča o svoji usodi, mi strokovno vodstvo pa to spremljamo in se na koncu odločamo. Niso to težave, to so samo dejstva in pokazataelji, kdo in kako si želi ter kako bo deloval v prihodnosti v klubu."

nš-mura, ante-šimundža, alen-kozar, stade-rennais
Melita Marič
Novinarska konferenca pred tekmo s Stade Rennais.

Alen Kozar je rekel, da morda ekipa v tem trenutku ne deluje kot klapa, kaj je treba storiti, da se bodo igralci dvignili?

Ante Šimundža: "Kako in kaj to speljati v enem določenem obdobju, ni to klik, ni to zadeva, ki je tako lahka, je pa stvar, da so ti fantje v štirih letih pokazali izjemno pripadnost, povezanost, sinhronost z gledalci, da pa pride do manjših demotivacij v štirih letih in pol, kolikor smo skupaj, mislim, da je to nekaj normalnega. Nismo s tem zadovoljni, vendar to pričakujemo. Ko pa se to zgodi, si pa tega seveda ne želiš. Najbolj pomembno je, da se vrnemo na delanje en za drugega in verjamem in upam, da bo to v prihajajočih dneh uspelo. Tudi na tej tekmi moramo biti zelo delavni, evropski v razmišljanju, tako v teku kot v borbenosti, v samozavesti, upam in verjamem, da bo naša podoba dobra."

nš-mura stade-rennais konferenčna-liga