vestnik

Šimundža novi trener Maribora

STA, 3. 10. 2023
PFC Ludogorets 1945
Ante Šimundža je bil razrešen z mesta trenerja Ludogorca.
Šport

Nogometaše Maribora bo odslej vodil Ante Šimundža, so danes na novinarski konferenci sporočili v mariborskem klubu. Dosedanjega trenerja Damirja Krznarja je odnesel zadnji poraz ekipe v domačem prvenstvu proti Aluminiju. Pogodbo so sklenili do konca sezone 2025/26.

Novi-stari trener Maribora Šimundža je v tej vlogi moštvo že vodil med letoma 2013 in 2015. Kot igralec pa je bil v tem klubu dejaven med letoma 1991 in 2001, ko je zbral skoraj 300 nastopov. Kot trener je po Mariboru v Sloveniji štiri sezone vodil Muro, nazadnje pa je bil do marca letos trener v Ludogorca bolgarskem Razgradu.

Pričakovano novico, da Krznar ni več trener Maribora, so v klubu potrdili v ponedeljek. Krznar je vodenje moštva prevzel avgusta lani, na 55 tekmah je zbral 28 zmag, 13 neodločenih izidov in 14 porazov.

Mariborčani so v tej sezoni na desetih prvenstvenih tekmah dosegli štiri zmage, Maribor pa trenutno zaseda skromno peto mesto na prvenstveni lestvici z zaostankom devetih točk za vodilnim Celjem. V zadnjih sedmih krogih so osvojili le pet točk.

nogomet slovenija