vestnik

Šimundža pred tekmo z Domžalami: Tudi igrišče bo narekovalo tempo igre

Vestnik, 13. 12. 2020
Aleš Cipot
Ante Šimundža, trener Mure
Šport

Na Mestnem stadionu Fazanerija se bosta danes popoldan pomerili ekipi Mure in Domžal. Pred obračunom je misli strnil strateg črno-belih Ante Šimundža.

Nogometaši Mure so se v letošnji sezoni z ekipo Domžal že pomerili, tekma se je končala z 1 : 1. Muraši, ki so tekmo končali le z desetimi igralci na igrišču, so zadeli po zaostanku. "Iz tiste tekme lahko samo črpamo karakter igralcev in ekipe, ki je po rdečem kartonu in po zaostanku prišla do velike točke, ki je zelo pomembna v tem, da fantje nadgrajujejo svoj karakter," je povedal trener Ante Šimundža. 

medijski-termin-mure, trening, mura, nš-mura
Aleš Cipot
Ante Šimundža, trener Mure

Ekipa Domžal je že bila prvak v prvi slovenski nogometni ligi, prav tako tudi pokalni prvak. Šimundža jih v primerjavi z Bravom, s katerim so se Muraši na domačem igrišču pomerili nazadnje, vidi kot bolj tekmovalno ekipo, daljša je tudi njihova nogometna zgodovina. Čeprav je ekipa Domžal med tednom odigrala zaostalo tekmo z Bravom, trener Šimundža ne vidi njihove utrujenosti kot prednost Mure.  

domžale, mura
Aleš Cipot
Domžale : Mura

"Z vzdrževalcem igrišča sem vsakodnevno v kontaktu, da vidim, kakšni so pogoji. Tudi igrišče bo diktiralo postavo tekme, ker o optimalnih razmerah ne moremo govoriti. Da težka igrišča nekomu odgovarjajo, nekomu ne, je povsem normalno, zato bo imelo igrišče zelo velik vpliv na samo igro, na način in taktiko," je še dodal. 

nš-mura nk-domžale plts