vestnik

Šimundža: "Čaka nas še ena evropska tekma"

Tomo Köleš, 2. 8. 2019
Jure Zauneker
Matic Maruško: "Pred nami je dobra in težka tekma."
Šport

Potem ko so črno-beli v Avstriji izkoristili prost konec tedna za druženje (team building), vožnjo z gokarti in sprostitev, so ves delovni teden posvetili pripravam na derbi z Mariborom, v katerega bodo krenili tudi s pomočjo - novega barvnega LCD semaforja! Pred tekmo sta svoja razmišljanja podala trener Ante Šimundža in standardni člen ekipe Matic Maruško.  

Šimundža: "Veseli nas, da nas po prostem koncu tedna, ki smo ga imeli v interesu slovenskega nogometa oz. nastopa Domžal v Evropi, čaka spet ena evropska tekma. Maribor je namreč prav gotovo evropska ekipa, ki že več let odlično zastopa slovenski nogomet v evropskih tekmovanjih. Na naši strani imamo veliko pričakovanje glede dojemanja tekme, kako in kaj se je bomo lotili, in se že veselimo tega novega izziva."
Maruško: "Pred nami je dobra in težka tekma. Vemo za kakovost Maribora, zavedamo pa se tudi svojih kvalitet, tako da verjamem v naš pozitivni izid."



Z Mariborom se je Mura v prejšnji sezoni pomerila kar šestkrat. Koliko so lahko te izkušnje v pomoč pri tokratnem derbiju?
Šimnundža: "Izkušnje, ki jih imaš iz različnih tekem in z različnimi nasprotniki, so vedno dobrodošle. V srečanjih, ki smo jih imeli z Mariborom, smo dosegli pozitivne izide. Točkovno in mentalno smo v teh tekmah ogromno pridobili in zrasli v samozavesti. S tem razvojem in razvojem samega kluba želimo nadaljevati, ampak sedaj je to popolnoma nova tekma. Želje ostajajo pozitivne in takšni želimo biti tudi na igrišču. Zavedamo se težavnosti in kvalitete nasprotnika. O izkušnjah bomo prav gotovo razmišljali, ampak jasno nam je, da bo novo srečanje odigrano na popolnoma drug način. Maribor se je z okrepitvami malo preoblikoval, pričakujem pa, da mu bomo po tekmovalnosti konkurenčni."

53f1691d913340f313c0b5fceb658b73
Jure Zauneker
Ante Šimundža: "To je sedaj popolnoma novo srečanje."


Trener Maribora Darko Milanič je napovedal, da bo aktiviral vse razpoložljive sile. To lahko pomeni, da bo Maribor zaigral s popolnoma premešano postavo. Je to kaj vplivalo na taktično pripravo Mure?
Šimundža: "Maribor ima svoje avtomatizme, svoje procese in svoje želje. Lahko se zgodi, da bo v igro poslal nekaj novih igralcev, vendar pa večina njih že dolgo igra skupaj, tako da se mi pripravljamo na najmočnejšo zasedbo, ki jo Maribor lahko ponudi."

Kako poteka aklimatizacija novincev pri Muri?
Šimundža: "Aklimatizacija poteka zelo dobro. Iz dneva v dan nas je več. Igralci, ki so dobili pravico do nastopa, so že nekaj časa z nami. Tako da počasi prihajajo v ritem dojemanj, kako in kaj potekajo stvari v klubu in kaj želimo od njih. Vendar je še prezgodaj govoriti o tem, da so se že navadili. Vemo, da je prilagoditev vsakega posameznika različna."

7a2145c4e9c9050603c408c2e908da48
Jure Zauneker
Ante Šimundža: "Pripravljamo se na najmočnejšo zasedbo, ki jo Maribor lahko ponudi."



Ta premor je igralcem dobro del po zgoščenem ritmu v prejšnjih tednih.
Maruško: "Prav gotovo je bil ta premor dobrodošel. Dobro smo se spočili, uvedli neke nove zadeve, si pogledali nasprotnika in verjamem, da smo zelo dobro pripravljeni na tekmo z državnimi prvaki."

Maribor v prejšnji sezoni v prvenstvu sploh ni uspel premagati Mure. Koliko to vpliva na samozavest igralcev?
Maruško: "Sedaj je to nova sezona. Gotovo bomo črpali pozitivne stvari iz prejšnje sezone. A pripravljeni smo kot vedno, zato verjamem, da lahko s pomočjo naših gledalcev še naprej ostanemo neporaženi v prvenstvenih obračunih z Mariborom."

8e83bcdf6cd9716d2b9d0b4ded8e43fc
Jure Zauneker
Matic Maruško: "Premor nam je dobro del in verjamem, da smo zelo dobro pripravljeni."


Kakšno je stanje s poškodovanimi igralci?
Šimundža: "Kouter, Ćerimagić in Žižek delujejo po programu zelo dobro. Za Žižeka predvidevamo, da bo lahko oktobra že počasi nared, Kouter in Ćerimagić pa sta že dobila zeleno luč in ju lahko s procesom treninga vedno bolj obremenjujemo. V naslednjih dneh in tednih lahko pričakujemo, da bosta že ustrezno pripravljena."

Fazanerija bo znova pokala po šivih.
Šimundža: "To je za nas privilegij in odgovornost ter potrditev prepoznavanja projekta, ki ga imamo in vodimo. Gledalci ostajajo naš dvanajsti igralec. Upam, da bodo z vsako našo naslednjo tekmo tudi oni vedno bolj stopnjevali svojo formo."

2ef254c8ac31c3f5b54a883f4f74deab
Jure Zauneker
Matic Maruško: "S pomočjo naših gledalcev lahko še naprej ostanemo neporaženi v prvenstvenih obračunih z Mariborom."


V petek opoldne je bilo za tekmo na voljo še 432 vstopnic. Če bo vse, kot mora biti, pa bo na derbiju prvič zasvetil tudi nov barvni LCD semafor, prvi tovrstni v tem delu Slovenije.

d078dd65e39831050d4a59a1199ffaec
Jure Zauneker
Novinarska konferenca pred tekmo Mure in Maribora.


f857afff2815b2228e2674a70a71b3dc
Jure Zauneker
Na derbiju bo prvič zasvetil nov barvni LCD semafor, je najavil medijski predstavnik NŠ Mura Stanko Prelec.

Jure Zauneker
nogomet novinarska konferenca Mura - Maribor Ante Šimundža matic maruško Stanko Prelec