vestnik

Šimundža: "Tudi v Murski Soboti je lahko atmosfera vroča"

Tomo Köleš, 18. 6. 2019
Nataša Juhnov
Šport

Po žrebu predkroga kvalfikacij za Ligo Evropa, v katerem je Mura za nasprotnika dobila Maccabi iz Hajfe, sta prve izjave za javnost posredovala kapetan črno-belih Alen Kozar in trener Ante Šimundža.

"Težko je reči, če smo z žrebom zadovoljni ali ne. Kakšne želje pri žrebu nisem imel, saj so vse ekipe premagljive, tako da sem pač sprejel, kar nam je nanesel žreb.Ti dve tekmi sta bonus za igralce in klub. Treba se je dobro pripraviti. Vemo, da gre za velik klub. Prvo srečanje imamo v gosteh, z njega pa se bomo skušali vrniti s čim boljšim izidom. Skoraj kamorkoli bi šli, bi bilo daleč. Zdaj se je treba posvetiti pripravam za težki razpored, ki nas čaka," je povedal Alen Kozar.



"Od petih nasprotnikov so bili štirje izredno težavni, morda je bil le albanski Kukesi najlažji tekmec. Zavedamo se težavnosti Evrope, težavnosti tekmovanja, verjamem pa, da bomo uspešno končali nalogo. V takšnih tekmah je logistika potovanja zelo pomembna. Že od žreba dalje smo se posvetili temu, kako bomo vse izpeljali, da bi čim manj obremenili igralce, ampak mimo nekaterih stvari enostavno ne moreš. Pripravili se bomo na daljše potovanje in naredili vse, da bomo v čim bolj optimalnem stanju v Hajfi," pa pravi Ante Šimundža.


"Osnovne stvari o nasprotniku smo že spoznali. Vemo, v kakšnem sistemu je igral Maccabi in kako je odigral v prvenstvu, prepotentno pa bi bilo govoriti o naših prednostih glede na to, da je Mura po dolgem času v kvalifikacijah za Ligo Evropa. Enostavno bomo skušali narediti vse, da se prikažemo v dobri luči in utrdimo Mursko Soboto na evropskem nogometnem zemljevidu. Verjamem, da bomo s pozitivnim izidom na prvi tekmi privabili čim večje število gledalcev na povratno srečanje v Fazaneriji."


"Ne bi rekel, da bo imel Maccabi pomanjkljivost glede tega, da se izraelsko prvenstvo začne mesec dni pozneje kot slovensko. Maccabi je dvanajstkratni državni prvak, bil je že močen konkurent v Evropi, zato se bo verjetno pripravil na to, da bo skušal v Ligi Evropi priti čim dlje. Verjamem, da se bo znal soočiti s to težavo."

13de394f81be5a5949c6e963471aea5d
Aleš Cipot
"S pozitivnim izidom s prvega srečanja bomo skušali privabiti čim več gledalcev na povratno tekmo v Fazaneriji," pravi Šimundža.

"Če bo treba naše igralce psihično pripraviti na glasno in vročo atmosfero s skoraj 30 tisoč gledalci? Da in ne. Tudi vzdušje v Murski Soboti je lahko podobno in vroče, čeprav ne tako številčno. Igral sem že dvakrat proti izraelskim ekipam kot trener, tako da vem, kako in kaj, zato verjamem, da bom lahko te izkušnje prenesel na svoje igralce," je zaključil Šimundža.
"Sam pa si želim, da bosta klub in mesto izkoristila priložnost in poskrbela za turistično promocijo Murske Sobote pri gostujočih navijačih," pa je še dodal medijski predstavnik NŠ Mura Stanislav Prelec.


Preberite tudi: Ali lahko Muraši zaustavijo Zeleno lokomotivo?

nogomet žreb liga Evropa Alen Kozar Ante Šimundža maccabi mura