vestnik

Šimundža: "To je zaključek zgodbe, na katero smo vsi ponosni. Ostajam najbolj zagret navijač Mure"

Vestnik.si, 31. 12. 2021
Aleš Cipot
Ante Šimundža
Šport

Ante Šimundža se je dokončno poslovil od črno-belega kluba, zahvalil se je igralcem, strokovnemu štabu, vodstvu in navijačem.

"Pred leti mi je bil predstavljen izredno zanimiv projekt in ponosen sem, da sem bil del tega. Naredili smo ogromno dobrih stvari in mislim, da tudi presegli cilje, ki smo si jih zadali na začetku skupne poti. Zelo pomembno je, da sem se v Murski Soboti počutil zelo dobro. Tukaj sem spoznal ogromno dobrih ljudi, s katerimi bomo ostali prijatelji. Za nami je uspešna zgodba, za katero verjamem, da bo inspiracija za delo naprej in tudi inspiracija za marsikateri klub," je svoje besede slovesa od črno-belega kluba, njegovih igralcev, strokovnega štaba in navijačev začel Ante Šimundža, s katerim je Mura spisala štiri leta in pol zelo uspešne zgodbe. 

ante-šimundža, nš-mura
Vanesa Jaušovec
Ante Šimundža

Težkih trenutkov v Muri ni imel, je pa bil nezadovoljen, ko niso dosegali želenih rezultatov. "Pa ne zaradi samih rezultatov, ampak zaradi tega, ker sem vedel, kaj vse smo sposobni, pa tega nismo pokazali na igrišču. Težava je bila samo v tem, da sem želel, da vedno kažemo potencial, ki ga imamo, a temu ni bilo vedno tako," je pojasnil Ante in nadaljeval, da se je v teh primerih pojavila zagrenjenost. "Da bi bil kak težek trenutek tukaj, nikoli. Vse je bilo vedno v smeri pozitivne usmerjenosti in zmage so vedno tiste, ki ostajajo. Postavili smo mejnike. Od uvrstitve v prvo ligo, do prve evropske tekme v tem mandatu, do pokala, prvenstva in vstopa v konferenčno ligo. Vedno so bili koraki naprej in to podkrepljeni s trdnimi temelji." 

Ante Šimundža, nš Mura
Vanesa Jaušovec
Ante Šimundža

Kljub vsem rezultatom in postavljenim mejnikom pa je napočil čas za slovo Šimundže od črno-belih. Kot je pojasnil, je sam celotno zadevo najprej dobro premlel in pretehtal sam s sabo, nato pa še z družino. "Občutil sem, da je prišel čas za slovo, povsem enostavno." Kam ga bo pot odnesla, težko pove, dodal pa je, da je izredno ponosen na delo, ki so ga dosegli skupaj. 

trening, medijski-termin, mura, nš-mura
Aleš Cipot
Ante Šimundža

"Verjamem, da je to zaključek zgodbe, na katero smo vsi ponosni. Rad bi se zahvalil vsem, celotnemu klubu, od predsednika do športnega direktorja in upravnega odbora, do vseh ljudi, ki delajo v klubu, ki so podpora prvi ekipi, mojim sodelavcem in igralcem. Pomembno je, da smo bili eno. Da smo bili skupaj v dobrih in slabih časih, hvala bogu teh ni bilo veliko. Seveda velika zahvala tudi navijačem, ki so bili ravno tisti kamenček v mozaiku, ki so dodali dodatno energijo in nas podpirali. Verjamem, da bodo še naprej enako podpirali Muro," se je vsem zahvalil Šimundža. 

Tudi ob slovesu od Mure je Ante Šimundža še enkrat več potrdil, da je klub vsekakor dobil novega navijača in to zagotovo enega najbolj zagretih. 

ante-šimundža, slovo, nš-mura
FB NŠ Mura
Ante Šimundža se je dokončno poslovil od čarno-bejlih.

ante-šimundža slovo nš-mura