vestnik

Šimundža: "Več pritiska bo pri Mariboru"

Vestnik.si, 12. 3. 2021
Aleš Cipot
Ante Šimundža.
Šport

Pred severovzhodnim derbijem med Muro in Mariborom (nedelja ob 14.45) so pri soboškem klubu pripravili medijsko srečanje z novinarji, kjer sta svoja razmišljanja podala Ante Šimundža in Luka Bobičanec.

Trener Mure je tokrat prepustil vlogo favorita Mariboru: "Vsi vemo, kdo je Maribor. Ima veliko število kakovostnih igralcev in dolgo klop, tako da lahko nastopa v različnih postavitvah. Maribor odkrito naskakuje naslov prvaka, zato bo pri njem več pritiska kot pri nam. Mi se bomo skušali čim bolje prilagoditi njegovi igri, a predvsem bomo razmišljali o sebi in o tem, kako lahko razkrijemo slabosti nasprotnika in jih izkoristimo v svoj prid. Zato moramo biti skozi celo tekmo maksimalno zbrani."

medijski-termin, mura
Aleš Cipot
Luka Bobičanec je s sedmimi zadetki najboljši strelec Mure v tem prvenstvu.

Luka Bobičanec je dejal, da črno-bele čaka zahtevna, a po drugi strani tudi odprta tekma: "Veliko dvobojev smo že odigrali z Mariborčani, zato se kar dobro poznamo. Sedaj imajo sicer novega trenerja in so malce spremenili slog igre. Maribor je zelo dobra ekipa s kakovostnimi igralci, vemo, kaj pomeni v Sloveniji, vendar se mi moramo dobro pripraviti in izkoristiti naše prednosti. Predvsem je med temi ekipna energija, ki se nam je povrnila v zadnjih treh krogih. Ko imamo to skupno energijo, smo težek nasprotnik za vsako moštvo."

medijski-termin, mura
Aleš Cipot
"Moramo razkriti slabosti Maribora in izkoristiti svoje prednosti," pravi trener Mure.

medijski-termin, mura
Aleš Cipot
"Ko imamo ekipno energijo, nas skoraj nihče ne more premagati," meni Bobičanec.

novinarska-konferenca mura---maribor šimundža bobičanec