vestnik

Šimundža: "Zelo lepo darilo za rojstni dan"

Tomo Köleš, 30. 9. 2019
Aleš Cipot
Ante Šimundža
Šport

Po tekmi med Muro in Domžalami sta svoje misli in mnenja razkrila stratega Andrej Razdrh in Ante Šimundža. Slednji je ravno na dan srečanja dopolnil 48 let.

Andrej Razdrh: "Čestitke Muri za lepo in visoko zmago. Moji občutki pa so slabi, jasno. Se pravi, zadeve se ponavljajo iz srede v soboto. Praktično so težave enake: katastrofalna igra v fazi branjenja, ogromno individualnih napak, po drugi strani pa prejemamo evrogole. Ampak zadeva je naslednja: tudi tisto, kar imamo, ne znamo izkoristiti. Tokrat smo zadeli prečnik in si ustvarili priložnosti, pa nas vse skupaj ni nagradilo. Očitno mora biti tako. Očitno nekje nekaj manjka. Ne nekaj, kar veliko manjka. Končno se je končal ta napornejši ritem tekem, tako da bomo lahko naredili kakšen trening. Nič, treba bo dvigniti glave in si marsikaj povedati ter zadevo obrniti v pozitivno smer."

Ante Šimundža: "Hvala za čestitke ob mojem rojstnem dnevu. Strinjam se, da je bilo darilo, namreč zmaga, zelo lepo. Mislim, da je bila zmaga zaslužena, ampak ni bila tako lahka, kot kaže izid 3 : 0. V prvem polčasu smo bili enakovredni, vendar smo bili premalo natančni, saj smo imeli dovolj prostora, ki bi ga lahko izkoristili. Nasprotniku pa tudi praktično nismo dopustili ničesar, tako da je bila tekma zelo enakovredna. Mi smo na srečo zadeli, v drugem polčasu pa smo imeli pet ali deset minut težave s spremembo postavitve nasprotnika. Imeli smo malce zmede oziroma se nismo najbolje znašli, potem pa smo le našli ravnotežje. Nadaljevali smo z evrogolom, nato zadeli še drugič, tako da smo tekmo mirno pripeljali do konca. Res pa je, da mi zadnji zadeti prečnik nikakor ni bil všeč. To je bila postavitev, ki je bila povsem zunaj konteksta, ki ga imamo, oziroma zadev, o katerih se pogovarjamo. Ampak tako pač pride. Smo ekipa v razvoju, ki želi iz dneva v dan oziroma iz tekme v tekmo napredovati. Zelo pomembno pa je, da nas je zaradi volje, želje in pristopa ter zaradi dvanajstega igralca, to je publike, nagradilo, da je bil samo prečnik in ne gol."

Kako ste zadovoljni z odzivom igralcev po tisti dvajsetminutni anarhiji na tekmi z Bravom v Ljubljani?

Ante Šimundža: "Odlično. Taktično smo bili superiorni, pa tudi glede razmišljanja in osredotočenosti. Odziv je bil viden že po tekmi v Ljubljani. Bilo je razočaranje na obrazih igralcev. Po drugi strani pa se moramo zavedati, da je ekipa pokazala karakter. Kljub temu, da je bilo dvajset minut divjanja, kar meni nikakor ni všeč, so fantje nato pokazali svoj značaj. Želeli so in prišli do izenačenega izida, in to po zaostanku s 3 : 1, in to je ena zadeva, na kateri smo gradili za tekmo z Domžalami."

Sedaj sledi derbi z Mariborom v Ljudskem vrtu. Ob zmagi lahko Mura pride tudi na vrh lestvice.

Ante Šimundža: (smeh) "Glejte, tako kot sem rekel: mi smo ekipa v razvoju. Imamo igralce, ki se razvijajo in želijo napredovati. Štejemo si v čast in privilegij, da se nas tretira kot derbi v tekmi v Mariboru. Po drugi strani pa se te tekme veselimo. Iz preprostega razloga, ker so to srečanja, zaradi katerih se trenira, in zaradi gledalcev, ki so lahko priča spektaklu. To, da smo mi eden od udeležencev tega, je priznanje delu, ki ga opravljamo, in razvoju kluba, ki ga imamo. Po drugi strani pa je pomembno, da se najprej psihično in fizično spočijemo, se preštejemo, vidimo in dobimo informacije, kako je s poškodovanimi, nato pa se maksimalno pripravimo za gostovanje v Ljudskem vrtu."

nogomet dvanajsti-krog mura domžale 3-:-0