vestnik

Pokal: Beltinčani brez težav v Radencih s Slatino - 0 : 3

Vestnik.si, 14. 8. 2024
Arhiv kluba
Radenska Slatina - Beltinci Klima Tratnjek.
Šport

V zadnji tekmi predkroga pokala Pivovarna Union pod okriljem MNZ Murska Sobota so Beltinčani gostovali v Radencih pri Slatini, predstavnici PNL, in zmagali brez težav, čeprav so nastopili praktično s celotno rezervno zasedbo.

Radenska Slatina - Beltinci Klima Tratnjek 0 : 3 (0 : 2)

ŠRC Slatina Radenci, 200 gledalcev, sodnica: Tjaša Misja (Gornja Radgona).

Strelci: 0 : 1 Emruli (36), 0 : 2 Kosi (45+1), 0 : 3 Gabrovec (46).

Rumeni kartoni: Potrč, Kavaš, Štrakl; Rajh, Leban, Florjanc.

Radenska Slatina: Pertoci, Kavaš kap., T. Mlinarič (Štrakl, 46), S. Senčar (Škrlec, 82), M. Senčar (A. Mlinarič, 77), Klobasa, Potrč, Adam, Drašak, Vertačnik (Budja, 74), Lehko. Trener: Martin Budja. 

Beltinci Klima Tratnjek: Zver kap., Rajh, Emruli, Leban, Gabrovec, Florjanc, T. Rantaša, Vidmajer, Peranić, Roškar (Težak, 46), Kosi. Trener: Damjan Gajser.

Tudi v minuli sezoni so se Radenčani in Beltinčani srečali v pokalnem tekmovanju na istem igrišču. Takrat je Slatina nudila odpor do 60. minute, nato pa vseeno izgubila kar z 0 : 5. 

Tokrat je bila na čelu z vratarjem Žanom Pertocijem dobre pol ure zelo čvrsta v zadnji vrsti.

V 36. minuti pa si je obramba domačih privoščila drago napako. Po dolgi žogi vratarja Domna Zvera je kapetan Slatine Žan Kavaš z glavo vrnil žogo Pertociju, ki je stekel iz svojih vrat, medtem pa je Mitja Senčar po nepotrebnem izbil žogo na stran, kjer jo je prestregel Adis Emruli in jo brez težav poslal v nebranjeno mrežo - 0 : 1.  

V prvi minuti sodničinega dodatka v prvem polčasu je kot z leve strani izvedel Jan Rajh, pri prvi vratnici pa je najvišje skočil Tian Kosi in z glavo diagonalno poslal žogo v daljši spodnji kot vrat Slatine - 0 : 2. 

pokal-pivovarna-union, predkrog, radenska-slatina, beltinci-klima-tratnjek
Arhiv kluba
Radenska Slatina - Beltinci Klima Tratnjek.

Že v prvi minuti drugega polčasa je po predložku Denisa Lebana z leve strani najprej sprožil Rajh, odbitek pa je nato z glavo mirno v mrežo pospravil Jan Patrik Gabrovec - 0 : 3. Gostom je bilo to čisto dovolj, v 1. krogu pokala bodo gostovali pri Cvenu.

455335006_942714434330298_4814274577591165131_n
Arhiv kluba
Radenska Slatina - Beltinci Klima Tratnjek.

Ni pa bila to zadnja tekma predkroga pokala Pivovarna Union v Pomurju. Zadnje srečanje bosta pod okriljem MNZ Lendava to nedeljo ob 17.30 odigrala Mostje in Čentiba. 

predkrog pokal-pivovarna-union radenska-slatina beltinci-klima-tratnjek