vestnik

Slavic na klopi Mure verjetno še dve tekmi. Črno-beli ostali brez (želene) okrepitve

Robert Balantič, EkipaSN, 23. 8. 2023
Aleš Cipot
Kdo bo novi trener Mure? To je še vedno vprašanje za 'milijon dolarjev' in vse kaže, da bo tako lahko vsaj še nekaj časa.
Šport

Belega dima iz Fazanerije še vedno ni in vsaj za zdaj se zdi, da ga pretirano hitro tudi ne bo. Vse kaže, da bodo črno-beli novo poglavje z novim premorom začeli med reprezentančnim premorom. Medtem pa je Sobočane 'udarila' informacija, da se ganski krilni napadalec Mohammed Fuseini iz Sturma ne bo preselil v Muro.

Kdo bo novi trener Mure? To je še vedno vprašanje za 'milijon dolarjev' in vse kaže, da bo tako lahko vsaj še nekaj časa. V Fazaneriji se kakopak zelo dobro zavedajo, da so trenutne razmere takšne, da kličejo po novem prvem možu strokovnega vodstva, ampak …


Slavic še dvakrat?


Zdi se, da predsednik Robert Kuzmič in športni direktor Denis Rajbar prav tako razmišljata, da bi nasledniku Dejana Grabića vendarle omogočila nekaj časa, da uvede svoj ritem dela in predvsem treningov, na katerih bi lahko z ekipo uresničeval svoje prve zamisli. To z drugimi besedami pomeni, da strokovnjaka, za katerega se bosta odločila, ne bi takoj 'potisnila v blato', temveč bi vajeti v svoje roke vzel na začetku prihajajočega reprezentančnega premora. Do takrat sta na vrsti še dve preizkušnji. Že v petek Sobočane čaka gostovanje v Kidričevem. Tretjega septembra bo v prekmurskem nogometnem hramu gostovala evropska Olimpija in ne bi bilo (pretirano) presenečenje, če bi bil v obeh dvobojih na klopi Darjan Slavic. Navsezadnje bi bila lahko tudi zanj priložnost, da opozori nase. Za zdaj je njegov izkupiček zmaga in poraz.

koper, mura
Aleš Cipot
Zdi se, da predsednik Robert Kuzmič in športni direktor Denis Rajbar prav tako razmišljata, da bi nasledniku Dejana Grabića vendarle omogočila nekaj časa, da uvede svoj ritem dela in predvsem treningov, na katerih bi lahko z ekipo uresničeval svoje prve zamisli.


Plebiscitarna želja, ampak …

Plebiscitarna želja navijačev ostaja Ante Šimundža, toda vmes se trenerski premiki dogajajo tudi na odmevnejših prizoriščih, ki mikajo 51-letnega Mariborčana. Sam ne taji, da bi se najraje znova preizkusil v tujini, vendar v isti sapi ne skriva spoštovanja do slovenskega nogometa in slovenskih klubov. To lahko pomeni marsikaj, vendar roko na srce vsaj za zdaj delnice za njegovo vrnitev v Fazanerijo ne kotirajo ravno visoko. Bržčas tudi zato, ker bi se moral v morebitni novi črno-beli zgodbi vrniti na začetek. Si nadeti delovno obleko in se 'spustiti v rudnik'. Bi bil trener s takšnim ugledom pripravljen vnovič stopati po tako garaški poti?
»On je vedno kandidat, a na silo ga seveda ne moremo spet privabiti k sebi. Vem, da o tej možnosti v tem trenutku ne razmišlja. Ima druge prioritete. Če v doglednem času mogoče ne bo dobil novega kluba, potem … Kdo ve, vendar je obenem kot na dlani, da rešitev potrebujemo zdaj,« je pred dnevi v pogovoru za Ekipo med drugim povedal prvi mož murašev Robert Kuzmič.


Debi končal po 12 minutah



Hkrati z imenovanjem novega trenerja ljubitelji nogometa na ravnici pričakujejo tudi informacije o okrepitvah. Pred gostovanjem v Kopru je tehnični direktor Gregor Balažic razkril, da sta predvideni še dve novi moči. Toda medtem je bolj ali manj jasno, da se bodo morali v Murski Soboti sprijazniti, da so ostali brez želene okrepitve. Brez igralca, za prihod katerega je bil tako rekoč že sklenjen dogovor. O Mohammedu Fuseiniju smo v preteklem obdobju že obširno pisali, prav tako kot o tem, da bi imel na sončni strani Alp status posojenega igralca Sturma, toda za uradni pridih zgodbe je manjkala ena 'malenkost'. Tako dolgo, dokler v Gradcu niso našli naslednika Emanuela Emeghe, ki je prestopil v Strasbourg, se trener Christian Ilzer 21-letnemu krilnemu napadalcu ni hotel odreči. Pred dnevi se je naposled zgodilo. Sturmu je zvestobo obljubil Seedy Jatta iz Valerenge in postal četrti najdražji nakup v zgodovini kluba iz prestolnice avstrijske Štajerske. Za 20-letnega norveškega napadalca je odštel 2,6 milijona evrov. Ob uresničitvi takšnega scenarija so si oddahnili tudi v Fazaneriji. Mohammed Fuseini je bil na ta način pred vrati Mure, ki pa jih očitno vendarle ne bo odprl. Pripetila se je namreč nesreča, ki je razžalostila graške črno-bele in razočarala soboške črno-bele. Seedy Jatta je ob koncu tedna na gostovanju v Lustenau dočakal debi med elito pri severnih sosedih, a je na igrišču bil zgolj 12 minut. Nerodni gib je privedel do hude poškodbe, ki je skalila veselje ob minimalni zmagi (Tomi Horvat in Jon Gorenc Stanković sta igrala vso tekmo). Norveški up ima zlomljene tri prečne odrastke levega ledvenega vretenca in bo z igrišč odsoten vsaj tri mesece oziroma vse do konca jesenskega dela sezone. »Zagotovili mu bomo najboljšo možno oskrbo,« je poudaril športni direktor Sturma Andreas Schicker in v nadaljevanju za Kleine Zeitung razkril najverjetnejšo nadaljnjo usodo soboške tarče. Potrdil je, da bo Mura najbrž ostala brez igralca, na katerega se je tako zelo zanašala. »Ker bo Seedy Jatta dolgo odsoten, zdaj razmišljamo, da Mohammeda Fuseinija vendarle ne bi posodili.« Če bi se zgodba na koncu kljub vsemu razpletla drugače, bi bilo to gotovo veliko presenečenje ...

nš-mura fuseini sturm darjan-slavic