vestnik

Slavic pred bojem z Olimpijo: "Sem optimist, resno"

Vestnik.si, 2. 9. 2023
Jure Kljajić
Novinarska konferenca NŠ Mura.
Šport

Pred nedeljskim derbijem z Olimpijo (ob 20.15) so pri NŠ Mura pripravili novinarsko konferenco, na kateri je svoje misli pred dvobojem razkril tudi trener Darjan Slavic.

Po zmagi nad Aluminijem se je bilo verjetno lažje pripravljati na nov dvoboj?

"Seveda. Največja sprememba pa je ta, da smo sedaj imeli še več časa za pripravo, saj smo tekmo z Aluminijem odigrali že prejšnji petek, tako da smo zdaj pridobili še dva dneva več. Lahko smo se lepo pripravili in uresničili več zamisli na treningih. "

Kakšno je nasploh vzdušje v ekipi?

"Vzdušje v slačilnici je zelo dobro. Vendar moram paziti, da ne zaide morda že na rob evforije, ker se ti to lahko hitro maščuje."

Bi lahko na srečanje vplivalo dejstvo, da je Olimpija še v četrtek igrala težko evropsko tekmo?

"Upam lahko, da bi se Olimpiji poznala utrujenost, vendar kot je že Kobie Morris povedal, na to se ne gre zanašati. Zmaji imajo nove, sveže igralce, tako da na koncu ta morebitna utrujenost ne bo imela velikega pomena. Mi smo se bolj osredotočili nase in na to, kaj lahko mi naredimo, da prikažemo čim boljšo predstavo."

nš-mura, novinarska-konferenca, darjan-slavic, darick-kobie-morris
Jure Kljajić
Novinarska konferenca NŠ Mura.

Kakšna bi bila idealna Mura?

"Idealna Mura bi bila agresivna, hitra in napadalna, vendar pa je realnost včasih drugačna. Včasih je treba biti potrpežljiv in se dobro postaviti. Pri takšnih ekipah, kot sta Olimpija in Maribor, moraš imeti tudi idealen dan, da prideš do zmage."

Ste vseeno optimist?

"Sem optimist, da, resno."

Kakšno pa je zdravstveno stanje v ekipi?

"Zdravstveno stanje se je popravilo. Manjše težave ima le Ben (Cottrell, op. p.). Noge so bile ta teden na treningih tudi malce težke, ampak to smo že uredili."

Katerih napak ne sme ponoviti Mura?

"Dolge žoge ne pridejo v poštev, glede na lastnosti naših igralcev. Pogledali smo si tekmi s Celjem in Aluminijem, videli, kje smo delali napake, jih skušali popraviti, in potrudili se bomo, da jih ne bomo več ponovili."

nš-mura, novinarska-konferenca, darjan-slavic
Jure Kljajić
Novinarska konferenca NŠ Mura.

Kako pa na vaše delo vplivajo govorice o morebitnem prihodu novega trenerja?

"Bistvene so bile besede "do nadaljnjega". Se pravi, do nadaljnjega, dokler ne pride nov trener, sem na tej funkciji jaz, tako da sem igralcem povedal, da naj se s tem ne obremenjujejo. Naša dolžnost je, da se najbolje pripravimo in skušamo premagati Olimpijo. Pa potem se lahko vsi skupaj pogovarjamo o tej odločitvi, kdo bo v prihodnje trener Mure."

Če bi ugnali Olimpijo, bi to bil velik adut za vas in celo ekipo.

"Če premagaš Olimpijo, so te tri točke vredne še več kot na kakšnih drugih tekmah. Pridobili bi potrebno samozavest pred naslednjo domačo tekmo z Bravom, kar je zelo pomembno."

Pa še navijače bi razveselili tudi doma.

"To pa je tako ali tako naš glavni cilj. Če z zmago razveselimo naše navijače tudi doma, se bodo potem ti še bolj množično odpravljali na naša gostovanja, kar naši ekipi veliko pomeni." 

nš-mura, novinarska-konferenca, darjan-slavic, darick-kobie-morris
Jure Kljajić
Novinarska konferenca NŠ Mura.

Jure Kljajić
Slavic: "Idealna Mura bi bila agresivna, hitra in napadalna, vendar je realnost včasih drugačna."
novinarska-konferenca nš-mura olimpija darjan-slavic