vestnik

Kolesarski klub Tropovci ima novega predsednika

Vestnik.si, 22. 3. 2022
Arhiv KK Tropovci
Redni letni občni zbor KK Tropovci.
Šport

Člani Kolesarskega kluba Tropovci so opravili redni letni občni zbor društva, ki je potekal v vaško-gasilskem domu v Tropovcih. Ob tem so izvolili tudi novo vodstvo.

Tokratni zbor članov društva je predstavljal enega od mejnikov v delovanju društva, saj je bilo imenovano novo vodstvo Kolesarskega kluba Tropovci. Za novega predsednika je bil soglasno imenovan Slavko Vukan, ki vse od leta 2009 skrbi za vzgojo mladih uspešnih kolesarjev iz tropovskih vrst.

Za podpredsednika kluba, odgovornega za strokovno delo z mladimi kolesarji, je bil soglasno imenovan Primož Obal, dolgoletni član društva, prej uspešen tekmovalec tako v mlajših kategorijah kot tudi v članskih vrstah.

Novo vodstvo kluba se je zahvalilo dosedanjemu predsedniku društva Bojanu Jablanovcu, ki je klub uspešno vodil v preteklem mandatnem obdobju. Zahvale so bile namenjene tudi občini Tišina in županu Francu Horvatu za uspešno dolgoletno sodelovanje, PGD Tropovci, Dominiku Zelku in članom društva ter vsem sponzorjem, ki so v preteklem letu podpirali delovanje kluba.

kolesarski-klub-tropovci, občni-zbor, slavko, vukan, primož-obal
Arhiv KK Tropovci
Redni letni občni zbor KK Tropovci.

Novo vodstvo je članstvu predstavilo program dela za mandatno obdobje 2022 - 2026, katerega osnovni cilj je popularizacija kolesarskega športa med mladimi v pomurski regiji. Novo vodstvo si želi, da bi imeli v mlajših kategorijah 20 aktivnih tekmovalcev kolesarjev (dečkov, mladincev), ki jim želijo zagotavljati dobre pogoje za nemoten proces treningov. Zato letos načrtujejo nakup klubskega vozila, ki bo omogočalo varno spremstvo na treningih in dirkah ter bo hkrati služilo tudi za prevoze tekmovalcev na dirke. Med cilji novega vodstva je tudi oživitev kolesarske dirke oziroma  tako imenovanega. kriterija v centru mesta Murska Sobota, kakor tudi ohranitev tradicionalne dirke za pokal občine Tišina. Oživiti bodo skušali tudi rekreativno sekcijo društva, kjer se bodo pogosteje srečevali s člani društva in sponzorji kluba. Občni zbor se je zaključil v pozitivnem duhu z izmenjavo mnenj med člani in iskanju novih idej.

kolesarski-klub-tropovci, občni-zbor, slavko, vukan, primož-obal
Arhiv KK Tropovci
Redni letni občni zbor KK Tropovci.

kolesarski-klub-tropovci slavko vukan primož-obal občni-zbor