vestnik

Mladi Slovenci v Fazaneriji zadali prvi poraz Avstriji

Vestnik.si, 17. 10. 2023
Luka Vovk
Slovenija U21 - Avstrija U21 1 : 0.
Šport

V kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2025 je mlada reprezentanca Slovenije v Fazaneriji po asistenci Tia Cipota in golu Svita Sešlarja z 1 : 0 ugnala Avstrijo ter s tem naredila velik korak proti Slovaški, kjer bo potekalo EP.

Slovenija U21 - Avstrija U21 1 : 0 (0 : 0)

Mestni stadion Fazanerija Murska Sobota, sodnik: Visar Kastrati (Kosovo).

Strelec: Sešlar (47).

Rumeni kartoni: Strajnar, Begić, Ostrc, Ačimović (selektor); Demir, Veratschnig, Querfeld, Sattlberger, Estrada.

Rdeči karton: Strajnar (91, drugi rumeni).

Slovenija: Leban kap., Ilenič, Ratnik, Kuzmić, Strajnar, Zeljković, Jevšenak, Begić (Brest, 71), Sešlar (Ostrc, 83), T. Cipot (Gradišar, 91), Flakus Bosilj (Milić, 91). Selektor: Milenko Ačimović.

Avstrija: Polster, Iberstberger (Estrada, 63), Koller, Querfeld kap., Veratschnig, Kameri, Sattlberger, Demir (Bischof, 83), Lang (Havel, 83), Oswald (Braunöder, 63), Husković (Zimmermann, 91). Selektor: Werner Gregoritsch.

5: Velika priložnost za Slovence: Tio Cipot je ukradel žogo, ki se je odbila do Tjaša Begića, ta pa je takoj streljal z lobom s sredine igrišča, saj je bil avstrijski vratar Nikolas Polster precej zunaj svojega gola, vendar je žoga za kakšen meter zgrešila cilj. 

13: Yusuf Demir je po predložku z leve strani po strelu z glavo zadel mrežo, a je pred tem napravil prekršek, zato je bil zadetek razveljavljen. 

19: Po podaji Demirja in odbitku je imel veliko priložnost Nikolas Veratschnig, a je za malenkost zgrešil vrata Žan-Luka Lebana, ki je samo obstal. 

44: Po kotu Langa z desne strani je z glavo nevarno streljal Muharem Husković, pred Lebanom pa je v zadnjem hipu posredoval Mark Strajnar, ki je odbil žogo. 

kvalifikacije, slovenija, avstrija, u21
Luka Vovk
Slovenija U21 - Avstrija U21 1 : 0.

47: GOOOL 1 : 0 Svit Sešlar! Po izvrstni globinski podaji Cipota po tleh se je pred vrati znašel Sešlar in z leve strani mirno z rahlim lobom premagal Polsterja, ki je stekel iz svojega gola in se vrgel na tla.  

52: Po podaji Veratchniga z desne strani je odlično z glavo spet streljal Husković, a se je s parado izkazal Leban.

56: Po podaji Davida Flakusa Bosilja je Cipot na levi strani že preigral branilca in vratarja, nato pa z desnico poslal žogo za malenkost mimo levega zgornjega kota vrat gostov. To je bila velika priložnost za drugi zadetek Slovencev.

59: Dion Kameri je po prostem strelu zadel vratnico, odbito žogo pa je Demir iz bližine nabil mimo nebranjenih vrat. Sreča za Slovenijo. 

68: Žoga po strelu Tia Cipota z 18 metrov končuje v naročju Polsterja.

86: Kuzmić je prestregel žogo in jo podal do Cipota, ta je potegnil po levi strani in na koncu po strelu z desnico za malo zgrešil cilj. 

87: Z desne strani je poskusil Ostrc, a je bil na pravem mestu Polster. 

89: Po dolgi podaji vratarja Lebana se je kar naenkrat pred vrati gostov znašel Flakus Bosilj in takoj streljal, a se je znova z obrambo izkazal Polster.

90: Pet minut dodatka.

91: Drugi rumeni karton in izključitev Strajnarja.

95: Po odbiti žogi iz obrambe je pobegnil Mitja Ilenič in ob dveh branilcih Avstrije prišel do odličnega strela, po katerem je Polster s skrajnimi močmi preusmeril žogo v vratnico. 

99: Konec tekme. 1 : 0. 

"Prekrasno se je bilo vrniti na Fazanerijo, na igrišče matičnega kluba, v katerem sem preživel veliko let. In vrnil sem se v pravem stilu, saj smo premagali Avstrijo, ki ima dobre mlade nogometaše. Želim iti korak za korakom, za zdaj mi je prvi cilj uvrstitev z mlado reprezentanco na evropsko prvenstvo," je po dvoboju dejal presrečni Tio Cipot, potem ko so ga navijači na stadionu pričakali z velikim transparentom "Tio, dobrodošel doma". 

tio cipot lv
Luka Vovk
Slovenija U21 - Avstrija U21 1 : 0.

Lestvica skupine H po današnjih srečanjih:

1. Francija 9

2. Slovenija 9

3. Avstrija 4

4. Ciper 1

5. Bosna in Hercegovina 0 

Slovenija ima odigrano tekmo več. 

kvalifikacije u21 slovenija avstrija fazanerija