vestnik

(FOTO) Kvalifikacije: Slovenke v Fazaneriji v drugem delu napolnile mrežo Latvijk

Vestnik.si, 31. 5. 2024
Loris Cipot
Slovenija : Latvija
Šport

V 3. krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 v Švici sta se na mestnem stadionu Fazanerija v Murski Soboti pomerili ženski članski reprezentanci Slovenije in Latvije. Slovenija je bila po dveh krogih z dvema zmagama na vrhu lestvice skupine C2 s 6 točkami, Latvija pa je bila tretja z eno zmago in enim porazom oz. 3 točkami. Tekma se je začela z več kot enourno zamudo zaradi nevihte in strel.

Slovenija - Latvija 6 : 0 (1 : 0)

Mestni stadion Fazanerija Murska Sobota, sodnica: Ana Maria Terteleac (Romunija).

Strelke: 1 : 0 Agrež (32), 3 : 0 Kolbl (70), 4 : 0 Kajzba (75), 5 : 0 Korošec (77), 6 : 0 Prašnikar (90).

Rumeni kartoni: Eržen; Poluhoviča, Suvitra, Čemirtane.

slovenija, latvija, gledalci, tribune
Loris Cipot/fotolens.si
Slovenija : Latvija

Slovenija: Meršnik, Eržen (Križaj, 71), Golob, Gradišek, Agrež, Čonč (Kajzba, 66), Korošec, Zver kap. (Ketiš, 79), Prašnikar, Kolbl (Janež, 79), Makovec (Kramžar, 78). Selektor: Saša Kolman.

slovenija, latvija
Loris Cipot
Slovenija : Latvija

Latvija: Nesterova, Linina, Ročane kap., Mairna, Garanča (Vitmore, 75), Zaičikova, Smirnova (Čemirtane, 67), Lipšane (Danilova, 46), Suvitra (Šenberga, 84), Poluhoviča, Miksone. Selektor: Romans Kvačovs. 

slovenija, latvija
Loris Cipot
Slovenija : Latvija

Pred začetkom srečanja je kapetanka slovenske reprezentance Mateja Zver prejela posebno priznanje za 100 nastopov v reprezentančnem dresu, kar je daleč največ v zgodovini slovenskega ženskega nogometa. Tudi zato se je na tribuni zbralo okrog 200 Matejinih sokrajanov in sokrajank z Gornje Bistrice. 

slovenija, latvija
Loris Cipot
Slovenija : Latvija

Tule pa so najpomembnejši trenutki tekme: 

3: Kaja Eržen zadeva vratnico.

10: Kapetanka gostij Ročanejeva je poskušala s prostim strelom iz sredine igrišča presenetiti vratarko Zalo Meršnik, toda ta je rešila svojo mrežo s parado.  

slovenija, latvija
Loris Cipot
Slovenija : Latvija

32: GOOOL 1 : 0 Sara Agrež! Kaja Korošec je izvedla kot z desne strani, Agreževa pa je po strelu z glavo z visokim lobom poslala žogo v levi spodnji kot vrat Latvije. 

38: Po strelu Lare Prašnikar je vratarka Nesterova odbila žogo v vratnico. To je bil že drugi strel Slovenk v okvir vrat.

39: Odličen strel Mateje Zver z razdalje, Nesterova pa je morala izbiti žogo izpod prečnika v kot. 

45: Dve minuti dodatka. 

slovenija, latvija
Loris Cipot
Slovenija : Latvija

45+2: Strel Sare Makovec iz bližine brani Nesterova, odbitek pa je proti mreži poslala Kolblova, kar tri branilke Latvije pa so po pravem "fliperju" vendarle odbile žogo. 

45+3: Konec prvega polčasa. 1 : 0. 

slovenija, latvija
Loris Cipot
Slovenija : Latvija

46: Začetek drugega polčasa.

57: GOOOL 2 : 0 Lana Golob! Po kotu Koroščeve z desne strani je z glavo streljala Lara Prašnikar, Nesterova je žogo le za kratko odbila, v veliki gneči pa jo je nato iz bližine v mrežo pospravila Golobova. 

70: GOOOL 3 : 0 Špela Kolbl! Po predložku Prašnikarjeve z leve strani je po strelu z glavo zadela kapetanka Mure None. 

75: GOOOL 4 : 0 Nina Kajzba! Po podaji Agreževe z leve strani je neubranljivo zadela nekdanja igralka pomurskega kluba. 

77: GOOOL 5 : 0 Kaja Korošec! Prav tako nekdanja igralka soboškega kluba je z roba kazenskega prostora poslala žogo v levi spodnji kot vrat. 

81: Prašnikarjeva spet zadeva okvir vrat, tokrat prečnik.

90: GOOOL 6 : 0 Lara Prašnikar!Po veliki gneči v kazenskem prostoru Latvijk je Prašnikarjeva s 4 metrov bližine poslala žogo pod prečnik. 

90: Tri minute dodatka. 

93: Konec tekme. 6 : 0.

slovenija, latvija
Loris Cipot
Slovenija : Latvija

Slovenke ostajajo na vrhu skupine, sedaj imajo 9 točk. Latvija in Slovenija se bosta pomerili spet 4. junija. V isti skupini sta se v 3. krogu z 1 : 1 razšli Severna Makedonija in Moldavija, kar pomeni, da ima Severna Makedonija zdaj na tretjem mestu 4 točke. Moldavija pa je prišla do svoje prve točke.  

slovenija, latvija
Loris Cipot
Slovenija : Latvija

kvalifikacije ženske slovenija latvija fazanerija