vestnik

Slovenke slavile v Severni Makedoniji, med strelkami tudi Kolblova

Vestnik.si, 10. 4. 2024
NZS
Slovenke so slavile v Severni Makedoniji.
Šport

Ženska nogometna reprezentanca je odigrala drugo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2025. Gostovala je v Severni Makedoniji in slavila s 5 : 0.

V zasedbi Saše Kolmana sta bili tudi Pomurka Mateja Zver in kapetanka Ženskega nogometnega kluba Mura Nona Špela Kolbl. Mrežo nasprotnic je v 24. minuti prva načela Kaja Korošec, pet minut zatem, ko je z drugega kota za Slovenijo v kazenski prostor podala Zverova, so si domačinke dale avtogol. V 56. minuti je vodstvo na 3 : 0 povišala Lara Prašnikar, nato pa sta se na listo strelk v zaključku srečanja, v 84. in 88. minuti, vpisali še Kaja Kajzba in Špela Kolbl. Pomurka je v igro vstopila v 57. minuti.  

Selektor Saša Kolman je po tekmi dejal, da je vesel zmage in večjega števila zadetkov. "S to zmago smo dokazali, da sem ne sodimo, ampak sodimo rang višje."

Slovenke so po dveh krogih na vrhu lestvice s polnim izkupičkom, šestimi točkami. Na drugem mestu je Severna Makedonija (tri točke), na tretjem Latvija (tri točke) in na četrtem Moldavija (nič točk). Naslednja tekma jih čaka 31. maja, ko bo v Sloveniji gostovala Latvija, 4. junija pa se bodo Slovenke še enkrat pomerile z Latvijkami, takrat v gosteh. 

slovenija ženska-reprezentanca kvalifikacije