vestnik

Slovenske rokometašice po odločilni zmagi proti Črni gori na olimpijske igre

Vestnik.si, STA, 14. 4. 2024
RZS
Slovenske rokometašice so se uvrstile na olimpijske igre.
Šport

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v zadnji, tretji tekmi kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah, ki bodo letos poleti v Parizu, v Neu-Ulmu premagala Črno goro s 30:26 (14:11). Slovenske rokometašice so z odločilno zmago zadnji dan olimpijskih kvalifikacij ujele vstopnico za prihajajoče OI.

Slovenske rokometašice so lov na olimpijske igre začele s porazom proti gostiteljici Nemčiji s 25:31. V soboto so na drugem preizkusu proti Paragvaju pokazale povsem drugačen obraz in visoko nadigrale južnoameriške tekmice. To so prenesle tudi na odločilno tekmo s Črno goro, kar jim je prineslo premierni nastop na OI.

Iz Neu-Ulma, enega izmed treh olimpijskih kvalifikacijskih turnirjev, na OI vodita prvi dve mesti. Prvo vozovnico so si s tremi zmagami pred tem že priborile nemške rokometašice, Slovenke pa so danes z zmago ujele drugo mesto in še drugo karto, ki vodi v Pariz.

Po vseh odigranih tekmah je tako na vrhu skupine končala domača reprezentanca s šestimi točkami, Slovenke so osvojile štiri točke, Črnogorke dve, Paragvajke so ostale brez njih. Izbranke črnogorskega stratega na slovenski klopi Dragana Adžića so se s tem pridružile moški reprezentanci, ki si je OI zagotovila marca, tako da bo Slovenija v Parizu zastopana z obema ekipama.

V slovenski izbrani vrsti sta bili danes s sedmimi goli najučinkovitejši kapetanka Ana Gros in Tjaša Stanko.

pariz 2024 rokomet kvalifikacije ženske