vestnik

(FOTO) Slovenski kadeti napolnili mrežo Valižanov

Vestnik.si, 23. 3. 2022
Aleš Cipot
Slovenija - Wales 5 : 0 (2 : 0).
Šport

Slovenska kadetska nogometna reprezentanca (U17) je v Radencih odlično začela elitne kvalifikacije za nastop na EP v Izraelu. Vrstnike Walesa je odpihnila kar s 5 : 0, med strelce pa se je z izjemnim zadetkom vpisal tudi igralec Mure Niko Kasalo.

Slovenija - Wales 5 : 0 (2 : 0)

ŠRC Slatina Radenci, 150 gledalcev, sodnik: Goga Kikacheishvili (Gruzija). 

Strelci: 1 : 0 Čuber Potočnik (34), 2 : 0 Kasalo (43), 3 : 0 Čuk (59), 4 : 0 Čuber Potočnik (61), 5 : 0 Ristić (72).

Rumeni kartoni: Čuber Potočnik; Shaw, Crewe. 

Slovenija: Tomažič, Benkič, Stojinović, Poredoš kap., Hribar, Kasalo (Hojč, 48), Čuber Potočnik (Šerbec, 73), Ristić (Dvoršak, 73), Selan, Čuk (Kvaternik, 81), Islamagić (Štricelj, 68). Selektor: Aleksandar Radosavljević. 

slovenija u17 ac
Aleš Cipot
Slovenija - Wales 5 : 0.

Wales: Pradic, Godden (Shaw, 46), Dabrowski (Ali, 60), Andyapan, Williams, Lewis (Mpadi, 46), Abbott kap., Crewe (Ashworth, 77), Lloyd, Osmand, Fleming (Benjamin, 46). Selektor: Richard Williams. 

Zanimivo je, da je prvi nevaren strel na tekmi sprožil nogometaš Walesa Sonny Lewis v 32. minuti, a je vratar Slovencev Lukas Tomažič odbil žogo v kot. Nato so Slovenci stopili na plin in pokazali, kdo je gospodar na domačem igrišču. 

V 32. minuti je iz bližine streljal Aleks Ristić, vratar Walesa James Pradic pa je žogo odbil samo na glavo Jake Čubra Potočnika, ki jo je pospravil v mrežo. 

V 41. minuti je Beno Selan z merjenim strelom zadel prečnik, po kotu pa je kazalo, da je Pradica po strelu z glavo že premagal Luka Poredoš, vendar se sodniki niso oglasili. V nadaljevanju akcije je z leve strani z razdalje sprožil Luka Kasalo in dosegel prekrasen zadetek, ob katerem je žoga obtičala v levem zgornjem kotu. 2 : 0 je bil izid prvega polčasa. 

1slovenija wales ac
Aleš Cipot
Slovenija - Wales 5 : 0.

V 59. minuti je po dolgi visoki podaji pobegnil Tine Čuk, Pradic pa je ob iztekanju iz svojih vrat napravil napako in ob zmedi svojih branilcev izpustil žogo, ki jo je Čuk nato mirno poslal v nebranjeno mrežo.  

Dve minuti kasneje so gostje naredili še eno napako, v napadu pa sta kombinirala Čuber Potočnik in Ristić, prvi pa je v svojem drugem poskusu le spravil žogo v gol. 

V 72.minuti sta po krajšem obdobju napadalnejše igre Walesa Ristić in Čuber Potočnik zamenjala vlogi. Po dolgi podaji Tomažiča je do žoge prišel Čuber Potočnik in lepo našel Ristića, ki je s strelom po tleh rutinirano premagal Pradica. 

Slovenija je tako vrgla petardo v mrežo Valižanov, njena naslednja nasprotnica v Radencih pa bo Srbija. Tekma bo v soboto opoldne. V tej skupini tekmuje še Turčija. Na EP se uvrsti zmagovalka skupine in ena od najboljših drugo uvrščenih reprezentanc. 

slovenija, reprezentanca, u17, wales, radenci
Aleš Cipot
Slovenija : Wales U17

kvalifikacije-za-ep u17 slovenija wales radenci