vestnik

Slovenski mladinci remizirali s Španijo v Lendavi

Vestnik.si, 21. 3. 2024
M24.si
Slovenija U19 - Španija U19 1 : 1.
Šport

V Lendavi in Gornji Radgoni se je začel elitni krog kvalifikacij za evropsko nogometno prvenstvo U19, ki bo letos na Severnem Irskem. V lendavskem športnem parku je Slovenija odigrala neodločeno 1 : 1 s favorizirano Španijo.

Slovenci so povedli v 20. minuti, ko je Luka Topalović (Domžale) Špancem ukradel žogo, jo zadržal in podal v sredino do Mihe Trdana (Pisa), ta je z globinsko podajo izvrstno na levi strani našel Kevina Benkiča (Bravo), slednji pa je z natančnim predložkom zaposlil Lucasa Mačka (Celje), ki je z glavo zabil žogo v mrežo.
 

Španci so izenačili v 64. minuti po kotu z leve strani, ko v veliki gneči obramba Slovencev nikakor ni uspela izbiti žoge, ki jo je na koncu iz bližine v gol zabil Rayane Belid. Pol Fortuny je v 88. minuti zadel vratnico, sodnik iz Malte pa je v 95. minuti razveljavil zadetek Španije zaradi domnevnega predhodnega prekrška. 

kvalifikacije, lendava, slovenija, španija
M24.si
Slovenija U19 - Španija U19 1 : 1.

Na drugi kvalifikacijski tekmi, ki je bila v TŠC Trate v Gornji Radgoni, je Kosovo ugnalo Avstrijo z 1 : 0. 

V izbrani vrsti selektorja Miša Brečka je od nogometašev pomurskih klubov samo Niko Kasalo iz Mure, ki je v igro vstopil v 86. minuti.

Slovenija bo svojo drugo tekmo igrala to soboto ob 16. uri, ko se bo pomerila z Avstrijo. Istočasno se bosta v Gornji Radgoni udarili reprezentanci Španije in Kosova. 

Elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 so začeli slovenski kadeti (U17), ki pa so v Dunajskem Novem mestu (Wiener Neustadt) izgubili z Avstrijo z 1 : 0. Edini zadetek, ki je bil izjemen, je v 20. minuti dosegel Florian Hangl. V izbrani vrsti selektorja Muamerja Vugdalića sta tudi dva nogometaša Mure. Alin Kumer Čelik je odigral celo tekmo, Žan Petrović pa jo je prebil na rezervni klopi. 

Slovenci bodo to soboto ob 18. uri v Lindabrunnu igrali s Španijo. 

kvalifiakcije u19 slovenija španija