vestnik

(Pokal Challenge) Soboški odbojkarji izpadli po zlatem nizu

Vestnik.si, 30. 11. 2023
Arhiv kluba
Pamesa Teruel - Panvita Pomgrad.
Šport

Odbojkarji Panvite Pomgrada so sinoči v Španiji odigrali 2. tekmo 2. kroga evropskega pokala Challenge proti ekipi Pamesa Teruel.

Pamesa Teruel - Panvita Pomgrad 3 : 0* (25 : 17, 25 : 19, 25 : 20; zlati niz 15 : 10). 

Teruel, gledalcev 1600, sodnika: Paul Herbots (Belgija), Jose Caramez Pereira (Portugalska)

Pamesa Teruel: Lorente Camacho 2, Mendez Jimenez 8, Martinez Palacios, Ferrández Moles 11, Tellez Rodriguez 16, Zelayeta 18, Pont Perello, Valiño Sanz, Igual Rabanete, Vildosola 9, Fresquet, Gamiz (libero). Trener: Maximo Torcello.

Panvita Pomgrad: Rajnar, Doda 8, Šormaz 14, Drvarič 2, Vrabl, Suhadolnik 5, Horvat, Legen, Bedrač 3, Drobnič, Mirković 14, Novak (libero). Trener: Dejan Fujs.

pamesa-teruel---panvita-pomgrad, španija, pokal-challenge
Arhiv kluba
Pamesa Teruel - Panvita Pomgrad.

pamesa-teruel---panvita-pomgrad, španija, pokal-challenge
Arhiv kluba
Pamesa Teruel - Panvita Pomgrad.

Odbojkarji Panvite Pomgrada so na domači tekmi zmagali s 3 : 1, na povratni pa tega presenečenja niso uspeli nadgraditi. Po porazu na drugi tekmi s 3 : 0 je sledil zlati niz, ki ga je španska ekipa dobila s 15 : 10. Španci so se tako pred 1600 gledalci veselili napredovanja med 16 najboljših ekip. Pri domačinih je bil najučinkovitejši Argentinec Zelayeta z 18 točkami, Mehičan Tellez Rodriguez jih je dodal 16, Španec Ferrández Moles pa 11. Pri Panviti Pomgrad sta Nenad Šormaz in Stefan Mirković dosegla 14, Leonardo Doda pa 8 točk.

pamesa-teruel---panvita-pomgrad, španija, pokal-challenge
Arhiv kluba
Pamesa Teruel - Panvita Pomgrad.

Trener soboške ekipe Dejan Fujs je po tekmi dejal, da so Španci izkoristili, kar so jim sami ponudili. "Njihova raven igre je bila podobna tisti s prve tekme, mi pa žal daleč od tistega in zato je rezultat takšen kot je. Nismo prikazali energije kot v Puconcih in mislim, da je bila to največja težava te tekme. Ta nihanja se nam žal dogajajo že celo sezono. Ko ni prave energije, ne moremo premagati niti slabših ekip, kaj šele boljše. Ko je energija prava, lahko premagamo marsikoga in to smo letos že dokazali. Žal je ekipa padla na tem področju v nepravem času, še posebej ko smo imeli tudi lepo psihološko prednost s prve tekme. V Španiji smo odigrali štiri nize, a se nismo mogli zbuditi. Zatajili smo v vseh elementih igre, nekateri igralci so bili precej pod ravnjo igre iz Puconec, posledično ni bilo možno razviti igre kot doma. Nismo pritiskali s servisom, slabo smo igrali v obrambi, nismo realizirali napadov, taktične zamisli nismo upoštevali, skratka, naredili smo preveč napak. Težko bi prišli sploh do kakšnega niza kaj šele, da bi tekmo obrnili v svojo korist. Španci so nas tako gladko premagali. Škoda, vsekakor smo letos pokazali nekaj dobrih iger, imeli smo res lepo možnost narediti pomemben korak naprej v Evropi, pa tega nismo izkoristili," je opisal dogajanje na drugi tekmi. 

panvita-pomgrad odbojka cev-challenge