vestnik

Soboški strelci napredovali v prvo A-ligo

Vestnik.si, 21. 4. 2020
Simon Farkaš
Jure Sočič (na desni strani) se lahko veseli uvrstitve soboške ekipe v prvo A-ligo in svoje zmage med posamezniki v prvi B-ligi.
Šport

Predsedstvo Strelske zveze Slovenije je na 54. dopisni seji na predlog strokovnega sveta sprejelo sklep o koncu tekmovanja za pokal prijateljstva in tekmovanja z zračno standardno in serijsko puško ter pištolo za pokal Slovenije po izvedenih petih kolih, ki so bila na programu v dvoranah.

V ekipnem tekmovanju je nastopilo 40 strelskih društev, med njimi tudi številna iz Pomurja.

V prvi državni A-ligi za standardno zračno puško so ekipni zmagovalci strelci ljubljanske Olimpije. Člani Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča so šesti, člani Športnega društva Črenšovci osmi in člani Strelskega društva Mesto Ljutomer deveti med dvanajstimi ekipami.

strelstvo, šsd-murska-sobota, kidričevo
Simon Farkaš
Turniščani so bili šesti v prvi A-ligi, Črenšovčani osmi in Ljutomerčani deveti.

V prvi B-ligi za standardno zračno puško je zmagal Triglav Javornik s Koroške Bele, drugo je bilo Športno strelsko društvo Murska Sobota. Obe ekipi bosta napredovali v prvo A-ligo, kar je predvsem za soboške strelce izjemen uspeh. Uvrstitev preostalih pomurskih ekip: četrto je Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika, peto Strelsko društvo Kolomana Flisarja Tišina, sedmo pa Strelsko društvo Gančani.

V posamični konkurenci je med strelci prve B-lige z zračno puško slavil Jure Sočič iz Športnega strelskega društva Murska Sobota. Na tretje mesto se je uvrstil Mitja Černi iz Strelskega društva Gančani.

mitjačerni2
Arhiv SD Gančani
Mitja Černi iz Strelskega društva Gančani je bil tretji v prvi B državni ligi.

V ligi mladincev je zmagal Luka Lukič iz Trzina, drugi je bil Jure Sočič in tretji Patrik Farkaš (oba iz soboškega strelskega društva). Ekipno je bil najboljši Trzin, četrti so bili tekmovalci Športnega strelskega društva Murska Sobota. Sedmo je bilo Strelsko društvo Kolomana Flisarja Tišina, osmo pa Strelsko društvo Mesto Ljutomer.

V kadetski posamični konkurenci se je na tretje mesto uvrstil Žan Ferenčak iz Strelskega društva Gančani.

V konkurenci starejših dečkov je z zračno puško zmagal Tine Mihailović Krpan iz Strelskega društva Lendava.

V pokalu prijateljstva je med starejšimi dečki s serijsko zračno puško tretje mesto zasedel Mišo Hari iz Športnega strelskega društva Murska Sobota. Starejše deklice Strelskega društva Kolomana Flisarja Tišina so slavile v ekipni konkurenci. 

Uradna podelitev pokalov in medalj najboljšim trem posameznikom in ekipam v vsaki kategoriji bo, ko bodo razmere to dopuščale.

strelstvo, šsd-murska-sobota, kidričevo
Simon Farkaš
Jure Sočič, Patrik Farkaš in Tomaž Kerčmar iz ŠSD Murska Sobota.

strelstvo konec tekmovanje koronavirus šsd-murska-sobota