vestnik

Sobota ostaja v drugi ligi

Vestnik.si, 11. 6. 2021
Jure Zauneker
Miha Jamšek je v dveh tekmah z Gorico za Soboto dosegel kar šest zmag.
Šport

Igralci NTK Sobota so tudi na gostovanju v Novi Gorici na povratni tekmi premagali Gorico s 5 : 2 in si s tem zagotovili obstanek v drugi ligi. Ekipi Keme sta v prvi ligi sklenili nastope v končnici.

Sobota je že na prvi tekmi v Murski Soboti ugnala Gorico s 5 : 2, z enakim izidom pa je sedaj slavila tudi v Novi Gorici. Tudi tokrat je Miha Jamšek za Soboto prispeval tri zmage, Gregor Kocuvan pa dve. V ekipi je bil še Smiljan Mekicar, ki je oba svoja dvoboja izgubil tesno s 3 : 2. NTK Sobota tako tudi v naslednji sezoni ostaja v drugi ligi.

3172823e6380cf6fb90288bb0c0b83ef
Jure Zauneker
Gregor Kocuvan je k uspehu Sobote prispeval skupno štiri zmage.

V končnici prve lige sta obe ekipi Keme izpadli. Člani so tudi na povratni tekmi v Novem mestu izgubili z ekipo ŠD SU I, a so tokrat nudili boljši odpor. Izid je bil 5 : 3. Dve zmagi za Pucončane je dosegel Tomaž Pelcar, eno pa Damjan Zelko. 

5e22a52a5d8372fa7969576914c0eb8f
Nataša Juhnov
Tomaž Pelcar je tokrat dosegel dve zmagi v Novem mestu, a je bila favorizirana ekipa ŠD SU na koncu vseeno boljša.

V drugem polfinalu je v Ravnah na Koroškem Interdiskont premagal Maribor s 5 : 3. Za Korošce je Prekmurec Mitja Horvat prispeval dve zmagi, za Štajerce pa Tomaž Roudi eno. Tokrat sta se Horvat in Roudi pomerila tudi med sabo, s 3 : 1 pa je bil boljši Mitja. O finalistu bo odločila tretja tekma, ki bo spet na Koroškem.  

Članice Keme so na povratni tekmi gostovale pri Vesni iz Zaloga in doživele še en poraz, tokrat malce milejši, izid je bil 5 : 2. Zmagi za puconsko ekipo sta dosegli Ana Kovačec in Blažka Harkai. Druga finalistka je ekipa Kajuha - Slovana, ki je izločila izolski Arrigoni. 

puconci, namizni-tenis, ntk-kema-puconci, ntd-kajuh-slovan
Jure Zauneker
Blažka Harkai je v dvoboju z Vesno prispevala eno zmago.

namizni-tenis kvalifikacije ntk-sobota ntk-kema-puconci