vestnik

Sobota že skoraj tudi teoretično v prvi ligi

Vestnik.si, 2. 2. 2023
Arhiv NTK Sobota
Člani ekip občinske lige Murska Sobota v namiznem tenisu (manjka le ekipa Markišavec).
Šport

Odigran je bil 12. krog v prvi in 7. krog v drugi slovenski namiznoteniški ligi za člane ter 6. krog v obeh tretjih moških ligah.

Članice Keme Murexin so odigrale tekmo z Letriko in v svoji dvorani v Puconcih zmagale s 4 : 3 (Blažka Harkai 2, Ema Crnkovič 1 in Ana Kovačec 1). S petimi zmagami in tremi porazi so igralke iz Puconcev na odličnem 3. mestu in vse bližje končnici prvenstva. Člani iz Puconcev pa so z devetimi zmagami in tremi porazi na 4. mestu in so še naprej v borbi za končnico.

V II. slovenski ligi za člane pa Sobočani še naprej ne poznajo poraza. Tokrat so bili boljši od najbližjega zasledovalca Arrigonija in zmagali v Izoli s 6 : 4, nato pa zanesljivo v Rakeku s 6 : 0. So trdno v vodstvu s 24 točkami pred Arrigonijem, ki jih ima sedaj 18 in tekmo več, zato je zdaj že skoraj tudi teoretično potrjeno 1. mesto Sobote in povratek v prvo ligo v sezoni 2023/24, ko bo 100- letnica igranja namiznega tenisa v Murski Soboti. V soboškem klubu napovedujejo, da bodo v eliti takoj v prvi sezoni naskakovali naslov državnih prvakov.

murska-sobota, namizni-tenis
Jure Zauneker
II. ekipa Keme Murexin je odigrala neodločeno z Arrigonijem.

Druga ekipe Keme Murexin je najprej v Rakeku presenetljivo izgubila z 2 : 6, ki ga je v prvem delu sezone doma premagala kar s 6 : 0. Je pa lepo presenetila v Izoli in z neodločenim rezultatom 5 : 5 osvojila točko ter tako sosedom iz Murske Sobote še malo skrajšala čakanje na končno osvojitev 1. mesta, ki ga lahko potrdijo že v naslednjem krogu z dvema novima zmagama, pa čeprav bodo ostale do konca nato še štiri tekme.



Druga ekipa Sobote je okrepljena z Dominikom Mačkom začela zbirati točke in se je zaenkrat rešila zadnjega mesta. Naslednji krog v slovenskih namiznoteniških ligah bo šele čez mesec dni, v obeh prvih ligah se prvenstvo nadaljuje 25. februarja in v preostalih 4. marca.

puconci, namizni-tenis
Jure Zauneker
II. ekipa Sobote je dosegla zmago in remi.

Rezultati moških ekip:

I. SNTLM

Krka : Kema Murexin I 2:4 ( Tomaž Pelcar 2, Jan Zelko 1 in Luka Norčič 1 )

II. SNTLM

v Izoli Arrigoni : Sobota I 4:6 ( Bojan Ropoša 2, Gregor Zafoštnik 2, Gregor Kocuvan 1 in dvojica Zafoštnik – Ropoša 1 )

v Rakeku Rakek : Sobota 0:6 (Bojan Ropoša 2, Gregor Zafoštnik 2 in Janko Öri 2)

v Rakeku Rakek : Kema Murexin II 6:2 (Nino Šegula 1 in Jure Smodiš 1, Jan Lipič 0)

v Izoli Arrigoni : Kema Murexin II 5:5 ( Nino Šegula 2, Jure Smodiš 1, Jan Lipič 1 in dvojica Šegula – Smodiš 1 )

III. SNTLM VZHOD

Fužinar Interdiskont : Sobota II 5:5 (Dominik Maček 3, Luka Šantavec 2 in Nejc Titan 0)

Vesna II : Sobota II 2:6 ( Luka Šantavec 2, Dominik Maček 2, Nejc Titan 2 ).

V namiznoteniški ligi MO MS se ta teden končuje prvi del igranja. Odigrali bodo 9. kolo in sledil bo 2. odprti turnir, ki bo v ponedeljek 6. februarja, ob 18. uri na OŠ 3. Turnirja se lahko udeležijo vsi prijavljeni igralci in igralke za eno od devetih ekip v letošnji občinski ligi.

Arhiv NTK Sobota
NTK Sobota I: Janko Öri, Bojan Ropoša, Gregor Zafošnik in Gregor Kocuvan.
namizni-tenis ntk-sobota ntk-kema-puconci