vestnik

Solidarni tudi športniki. Nekateri bodo darovali finančna sredstva, drugi so poprijeli za delo

Vestnik.si, 7. 8. 2023
ND Beltinci
Beltinski nogometaši so pomagali pri reševanju tamkajšnjega športnega parka.
Šport

Tako profesionalni kot amaterski športniki so v teh dneh pokazali svoje srce in sočutje s tistimi, ki so jih prizadele poplave.

Kolesar Matej Mohorič je v petek marsikoga navdušil, ne le z zmago na Dirki po Poljski, ampak tudi in predvsem s tem, da bo celotno nagrado namenil za odpravo posledic poplav v Sloveniji. Sledil mu je trenutno največji slovenski športni zvezdnik svetovnega kova Luka Dončić. Iz njegove fundacije so sporočili, da so v navezi z lokalnimi oblastmi, da podprejo njihova prizadevanja za pomoč, napovedali pa še, da bodo po najboljših močeh pomagali tudi Slovencem, ki so v poplavah izgubili domove. 

Ne le v profesionalnem športu, tudi v lokalnem okolju se vrstijo poteze solidarnosti in pomoči. Prva ekipa drugoligaša ND Beltinci je skupaj s strokovnim štabom, tudi z glavnim trenerjem Damjanom Gajserjem, v nedeljo zavihala rokave in pomagala pri reševanju beltinskega športnega parka. 

Že v soboto so pri polnjenju in nameščanju vreč s peskom pri nogometnem igrišču v Ižakovcih pomagali tudi tamkajšnji nogometaši. 

Ravno tako je na pomoč pri poplavah ob reki Muri priskočila navijaška skupina Black Gringos.

poplave pomoč športniki