vestnik

Se bo nekdanji kapetan iz Fazanerije preselil v Singapur?

Robert Balantič, EkipaSN, 27. 12. 2022
Aleš Cipot
Razgibano kadrovanje v soboškem prvoligašu.
Šport

Razgibano kadrovanje v soboškem prvoligašu.

V soboškem prvoligašu se na navedbe, da bo Tio Cipot kariero nadaljeval v dresu Spezie med italijansko elito, ne odzivajo. Razumljivo! Posel uradno še ni sklenjen, toda naš vir je tako zanesljiv, da o njegovi uresničitvi ne bi smelo biti dvoma. Če se malce pošalimo in pretiravamo, bi ga lahko preprečila le še naravna katastrofa. Predsednik Mure Robert Kuzmič in športni direktor Denis Rajbar na eni ter športni direktor kluba iz Ligurije, ki je v lasti ameriškega poslovneža Roberta Platka, Eduardo Macia so prejšnji teden v slovenski Istri sedeli za isto mizo in se dogovorili o vseh podrobnostih prestopa. Če se vmes ne bo pripetilo kaj zelo nepredvidljivega, bo prekmurski up v prvih dneh novega leta odpotoval k zahodnim sosedom, podpisal pogodbo in se pridružil treningom svojih novih soigralcev pod taktirko Luce Gottija. Sobočani bodo dobili rekordno odškodnino. Po nekaterih informacijah naj bi klubski račun osvežilo 1,2 milijona evrov.



Vse pa kaže, da se bo kmalu zgodil še en odhod. pred izhodnimi vrati naj bi bil Alen Kozar, ki je pred kratkim presegel mejo 200 nastopov v črno-beli opravi. "Teh 200 tekem sem odigral na več ravneh, vse od tretje lige naprej, in si tako nabral obilo izkušenj," je povedal 27-letni vezist, ki je pri Damirju Čontali izgubil mesto v udarni zasedbi. S takšnim statusom kakopak ne more biti zadovoljen, zato naj bi se spogledoval z odhodom. Slišati je vse več namigovanj, da naj bi se lotil posebnega izziva – kariero naj bi po teh navedbah nadaljeval v Singapurju. Več podrobnosti bo menda znanih takoj po novem letu, sklenjena pogodba s soboškim prvoligašem do 31. maja 2023 ne bi smela biti prevelika ovira. Tudi zaradi starih zaslug dolgoletnega kapetana.


Do začetka priprav bo prav tako nadvse zanimivo videti, kakšna bo nadaljnja usoda Nika Lorbka, ki se je v drugi polovici prvega dela prvenstva znašel na stranskem tiru. Prekmurci se bodo bržčas poskušali dogovoriti za sporazumno prekinitev sodelovanja, kar ob dejstvu, da je zvestobo obljubil do 31. maja 2024, ne bo ravno lahek zalogaj. Po prihodu Florijana Raduhe se prav tako samo po sebi zastavlja vprašanje o statusu Nejca Vidmarja, ki je zapolnil vrzel po odhodu Matka Obradovića in med drugim omogočil obetavnemu Vidu Šumenjaku, da je v mladinski ekipi ohranjal tekmovalni ritem. Bodo muraši tudi z njim poskušali doseči dogovor, da bi se razšli predčasno, ali bo 33-letni Ljubljančan do konca sezone ostal na ravnici?

nš-mura mura tio-cipot alen-kozar kadrovanje singapur