vestnik

(FOTO) 55. Spominski tek Andreji Gorčan in Jožetu Lapošiju

Vestnik.si, 20. 10. 2021
Jure Zauneker
Tek
Šport

Združenje atletskih sodnikov Murska Sobota ter Zavod za kulturo, turizem in šport sta pripravila 55. Spominski tek, ki je potekal okrog Trga zmage in po mestnem parku.

Skupno je teklo okrog 220 udeležencev. Na osrednjem teku je na 5 kilometrov dolgi progi pri članih slavil Jože Lapoši, drugi je bil Matjaž Rus, tretji pa Tvit Trajbarič, vsi so iz Atletskega kluba Pomurje. Pri članicah je na 4 kilometre dolgi progi zmagala Andreja Gorčan iz Atletskega kluba Ormož, druga je bila Tjaša Žalig iz Osnovne šole Miška Kranjca Velika Polana, tretja pa Lara Horvat iz Atletskega kluba Pomurje.

murska-sobota, tek
Jure Zauneker
Tek

Med osnovnošolci so na štafetnem teku na 350 metrov dolgi progi pri učencih prve in tretje triade slavili učenci Osnovne šole I Murska Sobota, med učenci druge triade pa učenci Osnovne šole Puconci. Med učenkami je v prvi triadi zmagala Osnovna šola Beltinci, v drugi triadi Osnovna šola I Murska Sobota in v tretji triadi Osnovna šola III Murska Sobota. Pri srednješolcih sta v moški in ženski konkurenci zmagali ekipi soboške gimnazije.

murska-sobota, tek
Jure Zauneker
Tek

Prve tri ekipe v vsaki kategoriji so prejele medalje in praktično nagrado (žoge), prvi trije v kategoriji članic in članov (občank in občanov) pa so dobili medalje in praktične nagrade (darilne bone).

murska-sobota, tek
Jure Zauneker
Tek

spominski-tek murska-sobota trg-zmage mestni-park