vestnik

Akciji Tečem za šport so se pridružili številni slovenski športniki

Vestnik, STA, 5. 4. 2021
Jure Zauneker
Skupaj z izvajalci športa sta Sindikat športnikov Slovenije in Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije pripravila akcijo Tečem za šport.
Šport

Skupaj z izvajalci športa sta Sindikat športnikov Slovenije in Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije pripravila akcijo Tečem za šport, s katero želijo izpostaviti trenutno problematiko na področju športa, negativen odnos države do športa. Akciji so se s posnetki teka na svojih družabnih omrežjih pridružili številni slovenski nogometni klubi.

"Sprejeti ukrepi povzročajo naglo poslabševanje statusnega položaja športnikov, finančnega poslovanja športnih društev in zvez ter splošen upad motoričnih sposobnosti otrok in njihovega zanimanja za šport. Navkljub številnim predlogom in pozivom civilne sfere športa je imela država do sedaj gluha ušesa tudi pri sprejemanju protikoronskih paketov," so zapisali v sindikatu.

"Športniki se zavedamo dejstva, da je zdravje ljudi na prvem mestu in hkrati vodilo tistim, ki odločajo o ukrepih za zajezitev pandemije virusa covid-19. Slednje smo v preteklem letu vestno upoštevali in bili zgled marsikateremu državljanu ... Pozvali smo vse športnike, navijače in podpornike športa, da na svojih kanalih komuniciranja delijo posnetke in fotografije aktivnosti (teka), v svojem lokalnem okolju ali v okolju športnega društva s ključnikom #tecemzasport. Ob tem smo jih seveda opozorili, da se ob izvajanju aktivnosti strogo držijo vseh trenutno predpisanih ukrepov za zajezitev pandemije virusa covid-19," so še zapisali.

Akciji so se pridružili številni slovenski športniki in nogometni klubi, ki so s tem izrazili nestrinjanje z ukrepi vlade, ki jih ta sprejema na področju športa.

Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.
šport ukrepi vlada koronavirus sindikat