vestnik

Mura na Fazaneriji remizirala z ekipo Domžal

Vestnik, 13. 12. 2020
Aleš Cipot
Mura : Domžale
Šport

Na Mestnem stadionu Fazanerija v Murski Soboti sta se od 16. ure dalje v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije pomerili domača Mura in gostje iz Domžal. Po številnih zapravljenih priložnostih črno-belih je bil končni izid tekme 1 : 1. Muraši tako ostajajo z današnjim remijem na tretjem mestu na lestvici.

Ekipi Mure, ki trenutno zaseda tretje mesto na lestvici, in Domžal, ki je trenutno šesto uvrščena, sta se v tej sezoni prve slovenske nogometne lige že pomerili. Izid 8. kroga je bil 1 : 1, nogometaši Mure pa so točko v Športnem parku Domžale osvojili po zaostanku z 1 : 0. 

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

V primeru današnje zmage bi se črno-beli, ki v prvem delu prvenstva igrajo zadnjo tekmo na domačem terenu, povzpeli na trenutno drugo mesto na lestvici. 

Postavi obeh ekip

NŠ Mura: Zalokar, Karničnik, Lovrič, Gorenc, Travner, Kouter, Horvat, Bobičanec, Kous (kap., Pucko, 88), Filipović (Marič, 76), K. Cipot (Žižek, 81)

NK Domžale: Sorčan, Vukliševič, Karič, Sikošek, Adamov (Žinič, 73), Urbančič (Kolobarić, 60), Husmani, Ibričič (kap.), Svetlin (Pišek, 60), Mujan (Jakupovič, 60), Podlogar (Černe, 86) 

Sodniki: Slavko Vinčič (glavni sodnik), Tomaž Klančnik (1. pomoč), Andraž Kovačič (2. pomoč), Alen Borošak (4. sodnik)

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

Začetek tekme. 

Mura je od prvega sodnikovega žvižga prevzela pobudo na igrišču in začela pritiskati na gol gostov. 

Do prvega predložka proti golu Mure so igralci Domžal prišli v 5. minuti igre. 

V 10. minuti tekme so Muraši izvedli prvi kot. Predložek v kazenski prostor je poslal Luka Bobičanec. 

Nevarno je bilo pred golom Murašev. V 11. minuti so Domžalčani zapretili pred vrati Marka Zalokarja, vendar se je žoga odbila v kot. 

V 13. minuti je Bobičanec izvedel prosti strel, vendar je žogo odbil igralec Karič. Ta je nato zletela do Nina Koutra, ki je poizkušal z močnim strelom na gol, vendar je Grega Sorčan bil na mestu.

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

GOL. V 17. minuti je za vodstvo Murašev z 1 : 0 zadel Nino Kouter, ki je dosegel že peti prvenstveni zadetek. Po hitrem protinapadu in samostojni akciji je premagal gostujočega vratarja. 

Nekaj več priložnosti so si v nadaljevanju tekme priigrali gostje, vendar je bila obramba Mure na mestu, dobro je nekajkrat posredoval tudi Zalokar. 

V 43. minuti je po prekršku nad Andrijo Filipovićem glavni sodnik Slavko Vinčič dosodil prosti strel. Izvedel ga je Luka Bobičanec, vendar je žoga zletela naravnost v naročje Sorčana. 

Prvi rumeni karton na tekmi. V 44. minuti ga je zaradi prekrška nad Filipovićem prejel Senijad Ibričič. 

Konec prvega polčasa. 

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

Začetek drugega polčasa. 

V 47. minuti je Vinčič pokazal drugi rumeni karton Domžalčanom. Prejel ga je Zeni Husmani zaradi prekrška nad Kaiem Cipotom. Prosti strel, ki ga je ob tem Vinčič dosodil, je izvedel Bobičanec, vendar je ostalo pri vodstvu Mure z 1 : 0, saj je žoga zletela mimo vrat. 

V 55. minuti je z levico skušal Sorčana premagati Bobičanec, vendar je bil vratar na mestu in jo žogo odbil v kot. 

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

V 56. minuti so Muraši izvedli četrti kot. Po podaji Bobičanca v kazenski prostor je najvišje skočil Lovrić, ki je z glavo streljal na gol, vendar je Sorčan strel ubranil. Le minuto pozneje so Muraši zadeli vratnico. 

Po pritisku Mure je s tremi menjavami posredoval trener Domžalčanov Dejan Djuranović. 

V 62. minuti je Jure Travner podal do Bobičanca, ki je s hitrim samostojnim napadom premagal obrambo Domžal in skušal z levico presenetiti gostujočega vratarja. Zatresel se je le prečnik. 

Z dvema sijajnima obrambama se je v 67. minuti izkazal vratar Sorčan. Prvič je obranil strel Cipotu, kasneje še Koutru. 

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

V 69. so imeli Muraši zmago na nogi. Po tem ko je obležal Sorčan, je Cipot z neposredne bližine zgrešil prazen gol. 

Tretji rumeni karton pri gostih. Prejel ga je Žinič v 74. minuti po prekršku nad Žanom Karničnikom. 

Nevarno je bilo pred vrati Mure. Po hitrem protinapadu je Kolobarić s samostojno akcijo želel premagati Zalokarja, vendar ga je dobro pokrival Kouter, na mestu je bil tudi domači vratar.

GOL. V 84. minuti je za 1 : 1 zadel Dario Kolobarić. 

V zadnji minuti rednega dela je imel priložnost za povišanje vodstva na 2 : 1 Kevin Žižek, ki se je znašel sam pred vratarjem Sorčanom, vendar žoga iz neposredne bližine ni zletela v gol. 

Sodnik Vinčič je dosodil štiri minute dodatka.

Konec tekme. 

nš-mura nk-domžale plts