vestnik

Ste videli vse te čestitke slovenskemu šampionu?

Vestnik, 16. 9. 2019
Profimedia
Tadej Pogačar in Primož Roglič.
Šport

Primož Roglič, ki se je včeraj v Madridu veselil zmage na dirki po Španiji oziroma na Vuelti, je bil včeraj nesporni kralj družbenih omrežij. Zbrali smo nekaj čestitk.

Roglič je z zmago postal prvi Slovenec, ki je zmagal na eni od treh teden trajajočih kolesarskih dirk. Vse dobro v zadnji etapi mu je še pred pričetkom zaželel slovenski predsednik Borut Pahor, sicer velik navijač slovenskih športnikov. 

Čestitala mu je tudi alpska smučarka Ilka Štuhec, pa športna televizija Eurosport, uradna stran Vuelte je v kratkem posnetku zbrala najboljše utrinke z letošnje dirke, seveda na njim ni manjkal niti Tadej Pogačar, ki je osvojil skupno 3. mesto. 

Posebno čestitko pa je Rogliču pripravila njegova ekipa Jumbo-Visla, ki je še enkrat spomnila na to, da je Slovenec športno pot pričel v smučarskih skokih, na kolesarstvo pa prešel zaradi poškodbe. Ob tem so zapisali, da so zelo ponosni na svojega kolesarja. 

Posebno slavje Rogliča in številnih slovenskih navijačev, ki so bili včeraj v Madridu, je ujel novinar RTV Slovenija Toni Gruden. 

Lep prizor s slovenskimi zastavami v ozadju pa je delil tudi veliki zmagovalec. 

Drugi slovenski junak letošnje Vuelte po dirki še ni povsem dojel, kar mu je uspelo. Kot je zapisal, nima besed in se obenem zahvalil ekipi in bližnjim za podporo. 

vuelta primož-roglič čestitke