vestnik

Sterniša na mednarodnem turnirju v Slovenskih Konjicah osvojil prvo mesto v svoji kategoriji

Vestnik.si, 9. 5. 2022
Osebni arhiv
Nejc Sterniša je na mednarodnem turnirju v karateju v Slovenskih Konjicah osvojil prvo mesto v svoji kategoriji.
Šport

V športni dvorani v Slovenskih Konjicah je minulo soboto potekal mednarodni karate turnir Horse Cup 2022 oziroma Pokal konjiškega konja 2022, na katerem so nastopili tudi pomurski karateisti.

Na turnirju je v 29 različnih kategorijah nastopilo okrog 600 tekmovalcev iz 76 različnih klubov iz osmih držav. Na turnirju je nastopil tudi Nejc Sterniša iz Lomanoš, ki zastopa barve Karate kluba Mawashi Postojna, ter v kategoriji kata člani nad 16 let osvojil prvo mesto. Tekma je bila za Sternišo pomembna, saj je veljala za četrto izborno za mladinsko svetovno prvenstvo, ki bo potekalo oktobra v Turčiji, mlad karateisti pa je na prvenstvo že uvrščen. Poleg omenjenega turnirja se bo Sterniša letos v Turčiji udeležil tudi članskega evropskega prvenstva, v začetku junija pa ga čaka še balkansko prvenstvo ter le dobra dva tedna pozneje še mladinsko evropsko prvenstvo v Pragi. 

nejc-sterniša, karate
Osebni arhiv
Nejc Sterniša je na mednarodnem turnirju v karateju v Slovenskih Konjicah osvojil prvo mesto v svoji kategoriji.

Poleg Nejca Sterniše so na turnirju v Slovenskih Konjicah nastopili tudi ostali pomurski karateisti. Jaka Reihs iz Shotokan karate-do kluba Gornja Radgona je v kategoriji kata mlajši kadeti osvojil 3. mesto, tudi Tim Merčnik iz istega kluba je v kategoriji kata mlajši kadeti (8-3 kyu) osvojil 3. mesto. 

Niklas Marinič Tamše iz Karate kluba Shotokan Radenci je v kategoriji kate veterani do 60 kilogramov osvojil 1. mesto. 

Nuša Janžekovič iz Telesno vzgojno društvo Partizan Ljutomer je v kategoriji kumite mlajše kadetinje (nad 50 kilogramov) osvojila 2. mesto. 

Karate klub Ljutomer je v kategoriji kata ekipa mlajše kadetinje osvojil 3. mesto. 

nejc-sterniša mednarodni-karate-turnir slovenske-konjice