vestnik

SŽNL: Mura Nona brez večjih težav odpravila Radomlje

Vestnik.si, 2. 11. 2023
Arhiv kluba
Yana Malakhova in Špela Kolbl sta bili najboljši igralki tekme.
Šport

Za razliko od svojih moških kolegov so igralke ŽNK Mura Nona v prvenstvenem obračunu hitro in dokončno strle odpor ekipe Radomelj. V zaostali tekmi 8. kroga so v Fazaneriji že po prvem polčasu postavile končni izid 3 : 0.

ŽNK Mura Nona - ŽNK Radomlje 3 : 0 (3 : 0)

Mestni stadion Fazanerija Murska Sobota, 70 gledalcev, sodnik: Teo Glažar (Hajdina).

Strelki: 1 : 0 Malakhova (25), 2 : 0 Malakhova (35), 3 : 0 E. Kos (41).

Rumen karton: Volavšek (ŽNK Radomlje).

ŽNK Mura Nona: Kocijan, E. Kos, Kolbl kap., L. Kos, Josilene (Hofman, 70), Rakovec (Gornela, 66), Vilčnik (Adam, 70), Dolinar (Rozmarič, 66), Thalita, Malakhova (Hrga, 87), Testen. Trener: Bojan Jančar. 

ŽNK Radomlje: Vidrih, Zajc, Omerzu (Močnik, 89), Kosirnik (Doles, 76), Javorič, Omejec-Židan (Ulbin, 62), Kastelec, Gerjolj, Gadnik kap., Gerbec, Volavšek. Trener: Aljaž Gornik.

Najpomembnejši dogodki srečanja:

25: GOL 1 : 0 Yana Malakhova! Po lepi in hitri akciji po tleh je po levi strani prodrla kapetanka Špela Kolbl in z diagonalno podajo nazaj pred vrati našla Malakhovo, ki je streljala z levico, vratarka gostij Nuša Vidrih pa ni uspela zaustaviti žoge na poti v gol. 

35: GOOL 2 : 0 Yana Malakhova! Podobna akcija kot pri prvem zadetku. Malakhova je podala na levo do Kolblove, ta pa ji je spet idealno nastavila žogo, ki jo je Malakhova tokrat z desnico poslala v mrežo. 

41: GOOOL 3 : 0 Evelina Kos! Prosti strel je izvedla Lea Dolinar, Evelina Kos pa je na levi strani po strelu z glavo brez težav premagala Vidrihovo. 

Konec prvega polčasa. 3 : 0. 

51: Prvič so resneje zapretile gostje. Po strelu Ane Gerjolj iz obrata je žoga končala na prečniku. 

86: Dosti boljši odpor Radomljank v drugem delu bi skoraj zlomila Evelina Kos z "bombo" z ogromne daljave, po kateri je žoga švignila za malenkost mimo desne vratnice vrat gostij.

92: Konec tekme. 3 : 0.

Črno-bele imajo na vrhu lestvice še naprej stoodstotni izkupiček, devet zmag na devetih srečanjih in 27 točk. Konkurentka Olimpija sedaj zaostaja za šest točk (21), vendar ima odigrano tekmo manj. 

sžnl zaostala-tekma žnk-mura-nona žnk-radomlje