vestnik

Ta konec tedna se začenjajo dvoboji na teniškem turnirju Murska Sobota Open 2023

Vestnik.si, 25. 1. 2023
FB Teniški klub Murska Sobota
V Murski Soboti bo potekal mednarodni teniški turnir Murska Sobota Open 2023.
Šport

Tenis center Murska Sobota ob podpori Mestne občine Murska Sobota organizira mednarodni teniški turnir Murska Sobota Open 2023. Teniški dvoboji bodo v dvorani omenjenega centra potekali od sobote, 28. januarja, do sobote, 4. februarja.

Svečano odprtje turnirja bo v tenis centru v ponedeljek, 30. januarja, ob 14.30, ko bodo potekali tudi dvoboji prvega kroga. Na turnirju bosta sodelovali tudi domači igralki ITP tennis teama, in sicer 18-letna Anamari Žnuderl in 14-letna Ela Plošnik.  

Turnir, na katerem bo nastopilo 128 mladink in mladincev iz 33 držav, bo potekal pod okriljem mednarodne teniške zveze ITF in šteje za svetovno lestvico mladink in mladincev. Turnir je ranga J30, kar pomeni najnižji rang turnirja, že prihodnje leto pa se bo zvišal na rang J60. 

tenis-center-murska-sobota, murska-sobota-open-2023, tenis
FB Teniški klub Murska Sobota
V Murski Soboti bo potekal mednarodni teniški turnir Murska Sobota Open 2023.

Od sobote, 28. januarja, do ponedeljka, 30. januarja, bodo potekale kvalifikacija, na katerih se bo pomerilo 64 mladink in mladincev, prav toliko tekmovalcev bo nastopalo na glavnem delu turnirja, to je od torka, 31. januarja, do sobote, 4. februarja. Na turnirju bodo potekali tudi dvoboji dvojic, na katerih bo nastopilo 32 parov mladink in mladincev. 

Slovenijo bodo na turnirju zastopali Dmitry Suboch, Vid Mohar, Luka Videnovič, Blaž Šteblaj, Max Sollecker, Carlo Agneli, Mak Mikovič, Pia Petelinšek, Maša Virant, Julija Bogatin in že omenjeni domačinki Anamari Žnuderl in Ela Plošnik, ki bo postavljena kot tretja nosilka turnirja. S posebnim vabilom organizatorja bosta pri fantih nastopila Lasse Gajšek Zajc in Matic Hribar, posebno povabilo pri dekletih pa bo organizator podelil tik pred žrebom, ki bo dan pred začetkom turnirja. Glavni sodnik bo Timotej Jud iz Murske Sobote. 

Tenis center Murska Sobota je v prvem letu delovanja uresničil zastavljene cilje. Uredili so okolico teniškega centra, obnovili so gostinski lokal, zunanja igrišča in delno tudi ostalo infrastrukturo, posebej ponosni pa so na posodobitev in dograditev teniške dvorane, kjer lahko sedaj igrajo ob boljši izolaciji in razsvetljavi na treh teniških igriščih s podlago, ki je odlična za tekmovalce in rekreativne igralce tenisa. 

Teniški center je s posodobitvijo postal regijski center Teniške zveze Slovenije, pod okriljem katere deluje. 

tenis-center-murska-sobota murska-sobota-open-2023