vestnik

Taboru kajakašev sta sledili tekmi

Vestnik.si, 3. 8. 2023
Matej Šadl
Spust po reki Muri.
Šport

Tudi letos je Kajakaška zveza Slovenije pripravila tabor za kajakaše na mirnih vodah na Soboškem jezeru. Po taboru pa sta bili na vrsti še dve tekmi.

Tabor je bil največji doslej, saj se ga je udeležilo čez sto kajakašev in trenerjev iz celotne Slovenije. V tednu dni so intenzivno trenirali dvakrat na dan in izboljševali tehniko veslanja ter urili veščine vožnje kajakov različnih disciplin, številni pa so prvič preizkusili čolne na divjih vodah. Ko je bil čas za zabavo, so se spoznavali s člani drugih klubov in navezovali prijateljstva. Organizirali so tudi spust po reki Muri, kar je bilo prvovrstno doživetje za mnoge kajakaše na mirnih vodah.


Po taboru je sledila tekma za slovenski pokal na mirnih vodah. Na Soboškem jezeru se je pomerilo več kot sto mladih tekmovalcev. Domači predstavniki so bili zelo uspešni, prejeli so kar dvanajst kolajn. Med cicibani je zmagal Noah Šadl, Aljoša Sakač je bil tretji, skupaj v dvojcu sta prav tako prepričljivo zmagala kakor tudi Ariel Šadl in Rija Pertoci. Ariel Šadl je bila med mlajšimi deklicami posamezno najboljša, Rija Pertoci druga, skupaj z Dorotejem Sakačem v mešanem dvojcu pa sta bila prva. Hana Bedernjak je premagala vso konkurenco na tisočmetrski in petstometrski razdalji.


Naslednji dan je sledila klasična spust tekma za slovenski pokal na divjih vodah, ki ga je priredil Kajak-kanu klub Mura Krog. Domači predstavniki so bili znova med najboljšimi. Noah Šadl je zmagal med cicibani, sledil mu je Aljoša Sakač, tretji je bil Tian Šeruga. Ariel Šadl je bila prva med mlajšimi deklicami, tik za njo je bila Rija Pertoci. Med mlajšimi dečki je drugo mesto zasedel Dorotej Sakač, Sven Šeruga je bil tretji. Lana Bedernjak je bila tretja med starejšimi deklicami, tik za njo pa Ivana Paluc. Med mladinkami je slavila Hana Bedernjak, med mladinci pa je bil Vid Hriberšek drugi, Marij Paluc pa tretji.

kajak-kanu mura krog soboško-jezero